"Fudbaleri Belgije proslavljaju gol Felainija"
"Fudbaleri Belgije proslavljaju gol Felainija"

Kompani se igrao sa istorijom, šutirao sa pola terena, zaradio crveni karton španskom kragnom, ali ga je Felaini izvukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.15. | 22:39

Kapiten žonglirao, driblao protivnike, olakšao ofanzivu Izreala, ipak njegova ekipa je izdržala i bez njega

Fudbaleri Belgije proslavljaju gol FelainijaUlog je bio veliki, ne samo da je Belgija pobedom protiv Izreala mogla da izbije na prvo mesto kvalifikacione grupe B za Euro 2016. godine, nego je i fantastična generacija fudbalera iz zemlje čokolade imala priliku da potvrdi istorijski kvalitet i prvi put preuzme treće mesto na FIFA rang listi. I uspeli su Crveni đavoli pobedom na strani 1:0, ali uprkos čoveku koji je trebalo da ih vodi ka tom cilju – kapitenu Vensanu Kompaniju.

Štoper jeste uspeo da zabeleži asistenciju za jedini gol na meču u devetom minutu i to nehotice pošto je lopta posle korenera i mešavine šuta i asistencije Kompanija u fliper stilu od Maruana Felainija završila u mreži. Vezista Mančester Junajteda se neće žaliti, on je zabeležio treći pogodak za nacionalni tim u ovom mesecu posle dva pogotka protiv Kipra.

Izabrane vesti

Sa zahuktalim Velsom i iznenađujuće dobrim Izrealom Belgijanci nisu smeli da rizikuju, ali upravo to je radio iskusni Kompani i podsetio zašto se epitet „najbolji štoper sveta“ više ne dovode u vezu sa njegovim imenom kao pre nekoliko godina. Pad kvaliteta partija je nastavljen strmoglavo, a navijačima u Briselu i drugim belgijskim gradovima će najviše smetati pristup igri jednog od iskusnijih igrača u timu.

Ako žongliranje lopte na sredini terena i pokušaj volej udarcem sa pola terena deluje simpatično i „fudbalski“ peh iz 64. minuta je neoprostiv. Kompani se pri minimalnom vođstvu zaigrao i pokušao da predribla Erana Zahavija, nije uspeo i španskom kragnom je pokušao da povrati loptu. Dobio je samo drugi žuti karton i isključenje samo četiri minuta pošto je faulirani igrač Izraela testirao Tiba Kurtou sa 20 metara i najavio ofanzivu domaćina.

Belgijanci su se brojčano inferiorni branili do samog kraja meča, a Kurtoa je u više navrata morao da spasava vrat Kompaniju zajedno sa kolegama iz zadnje linije i veznog reda. Ali zadatak je postignut i pobedom su Crveni đavoli na deobi prvog mesta grupe posle pet kola, a skok na Fifinoj rang listi govori da su samo šampioni i vicešampioni sveta Nemačka i Argentina ispred verovatno najtalentovanije evropske reprezentacije.

IZRAEL – BELGIJA 0:1 (0:1)
/Felaini 9/

Tabela: Belgija 11, Vels 11, Izrael 8, Kipar 6, BiH 5, Andora 0

(FOTO: Action images)


tagovi

Vensan KompaniTibo Kurtoareprezentativni fudbalMaruan FelainiIzraelEvropaEuro2016Eran ZahaviBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara