"Džejms Harden"
"Džejms Harden"

Konačan spisak Amerikanaca za Mundobasket: Otpao Lilard, prve zvezde Rouz i Harden

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.08.14. | 10:18

Majk Kžiževski odabrao putnike za Španiju

Džejms HardenVišom silom i(li) njihovom voljom nema najzvučnijih imena, ali opet Amerikanci imaju sjajan tim koji će pokušati da odbarani titulu prvaka sveta. Selektor Sjedinjenih Američki Država Majk Kžiževski objavio je konačan spisak od 12 igrača na koje računa za Mundobasket u Španiji, na kome će njegova selekcija pokušati sa sačuva zlato osvojeno u Istanbulu pre četiri godine.

Posle pobede u prijateljskom meču nad Portorikom 112:86, Kžiževski je saopštio da više ne računa na Demijana Lilarda (Portland), Kajl Korvera (Atlanta), Gordona Hejvord (Juta) i Čelndlera Parsonsa (Dalas), koji su se tako pridružili onima koji su odavno otopali sa spiska, poput jednog od najboljih košarkaša današnjice Lebrona Džejmsa (odmah najavio da neće igrati), povređenog Pola Džordža i nedovoljno spremnog Kevina Duranta.

Izabrane vesti

Na spisku se nalaze:

Plejmejkeri: Stefan Kari (Golden Stejt), Kajri Irving (Klivlend), Derik Rouz (Čikago);
Krila: Demar Derozan (Toronto), Rudi Gej (Sakremento), Džejms Harden (Hjuston), Klej Tompson (Golden Stejt);
Centri: Demarkus Kazins (Sakremento), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Andre Dramond (Detroit), Kenet Ferid (Denver) i Mejson Plamli (Bruklin).

Reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u utorak igra prijateljski meč sa Slovenijom, a na Mundobasketu će se takmičiti u Grubi C sa selekcijama Dominikanske Republike, Finske, Novog Zelanda, Turkse i Ukrajine.

Svetsko prvenstvo počinje 30. avgusta i traje do 14. septembra.

(FOTO: Action mages)


tagovi

Košarkaška reprezenatcije SADMajk KžiževskiMundobasket2014SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara