""
""

Konačno Napoli! Umesto 50.000.000 za Maksimovića i Ereru, ugovoreni bejbi-plej i štoper za 16.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.16. | 11:56

Predsednik je odlučio da posluša trenera, pa je dogovoren transfer Italijana koji je eksplodirao ove jeseni, a uskoro stiže i pojačanje u odbrani

Od početka prelaznog roka, Napoli je kao glavni cilj označio dovođenje centralnog veznog i štopera. Tačnije, rešili su da završe posao koji nisu uspeli letos. Tada su ih svi kritikovali što nisu doveli dva neophodna pojačanja na deficitiranim pozicijama, ali ispostavilo se da je Napoli sjajno izgurao prvi deo sezone.

Izabrane vesti

Međutim, tanka klupa bi mogla da bude Ahilova peta Napolitanaca u drugom, odlučujućem delu sezone u kojem napadaju Skudeto i Ligu Evrope tako da klub na sve moguće načine pokušava da dovede dva prava pojačanja na pomenute pozicije.

Nikola Maksimović je meta broj jedan, Napoli je bio spreman i da ide do 20.000.000 evra, ali Torinov predsednik Urbano Kairo je tvrdoglavo nepopustljiv i ne želi da proda Srbina.

Što se pojačanja u veznom redu tiče, tu je Napoli jurio nekoliko meta. Kramer iz Levrekuzena ih je odbio. Andre Gomeš iz Valensije je bio druga meta, ali je De Laurentis saznao da je igrač u vlasništvu investicionog fonda, a njegova politika je da sa takvim ljudima ne sarađuje. Treća meta je Ektor Erera iz Porta, ali je preskup.

Zato je De Laurentis uvažio mišljenje trenera Sarija i orkenuo se domaćem tržištu. Napolijev strateg je majstor da prepozna igrače iz malih klubova. Tako je za poziciju u veznom redu izabrao Alberta Grasija iz Atalante. Dečko ima 20 godina i bio je anonimus do ove jeseni. A onda je eksplodirao i skrenuo pažnju, ne samo Napolija, već i Milana, Fiorentine, čak i Pari Sen Žermena. Međutim, na insistiranje Sarija, Napoli je skoro završio posao.

Atalanti ide 8.000.000 evra i 2.000.000 ne ime eventualnih bonusa u zavisnosti od broja utakmica koje Grasi odigra do kraja sezone. Postignut je dogovor i sa mladim Italijanom. Potpisaće ugovor do 2020. godine vredan 800.000 evra po sezoni.

Posle Grasija, sledi dovođenje štopera, a i tu je Sari našao jeftiniju varijantu od Maksimovića. U pitanju su njegovi miljenici iz Empolija, Lorenco Toneli i Federiko Barba. Toneli je prioritet, a Barba alternativa. Dogovor sa Tonelijem je već postignut, a ostaje da se ubedi Empoli. Spremna je ponuda u visini između 8.000.000 i 10.000.000 evra za povremenog reprezentativca Italije koju će Toskanci teško moći da odbiju.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Serija ANapoliLorenco ToneliItalijaEvropaEmpoliAtalantaAlberto Grasi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara