Simona Halep
Simona Halep

KONAČNO! Prvi grend slem za Simonu Halep!

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.06.18. | 17:31

I prvi za rumunsku teniserku posle pune četiri decenije

Čekanju je došao kraj. Simona Halep je tri meseca pre 27. Rođendana osvojila prvu grend slem titulu pošto je u finalu Rolan Garosa savladala Sloun Stivens sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:1.

Tek da joj neko prigovori za to prvo mesto na WTA listi. Trebalo je doduše četiri pokušaja, ali Simona je uspela. Posle finala Rolan Garosa iz 2014. i 2017, pa potom Australijan Opena iz 2018, konačno je i to  finale rešila u svoju korist, pa Rumunija posle četiri decenije i Virđinije Ruzič – inače mentorke Simone Halep - ima šampionku grend slem turnira.

Izabrane vesti

Džaba Amerikanki što je imala set prednosti i brejk u drugom delu igre, Halepova je ovog puta odbila da sebi dozvoli još jedno razočaranje i otrese se epiteta teniserke koja uvek poklekne pod pritiskom u velikim mečevima. Potpuni kontrast u odnosu na finale iz prošle godine kada je Simona Halep imala 1:0 u setovima i brejk prednosti samo da bi na kraju izgubila od Jelene Ostapenko.
Iskreno, ne mogu da verujem. U poslednjem gemu nisam disala. Uradila sam sve što sam mogla. Neverovatno”, bile su prve impresije Simone Halep.

Podsetimo, finale Rolan Garosa u muškom singli igraće Rafael Nadal i Dominik Tim.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Simona HalepSloun StivensRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara