Korpa Gvardioli za Fernandinjovu zamenu: Ili 40.000.000 evra ili uključi Matonda!

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.01.19. | 16:26

Mančester Siti će teško do nemačkog veziste

Pep Gvardiola je navikao da plaća skupo i da bude široke ruke, pa sada više ne može da prođe jeftino. Navikli su ostali klubovi da “deru” prebogati Mančester Siti i da traže sumanute sume za igrače na koje se nameračio Katalonac. Najnoviji primer je Šalke…

Gvardiolina namera da angažuje iskusnog nemačkog vezistu Sebastijana Rudija iz Šalkea kao alternativu za Fernandinja je naišla na ekspresnu blokadu Šalkea. Klub iz Gelzenkihrena je poručio Gvardioli da nema nameru da proda Rudija za cenu ispod 40.000.000 evra. Što je ipak previše za 28-godišnjeg vezistu koji baš i ne spada u vrhunsku kategoriju igrača na svojoj poiziciji. Gvardiola je u njemu video solidnu zamenu za Fernandinja kada Brazilac mora da odmori i nije planirao da troši veliki novac u januaru, ali je iz Gelzenkirhena stigao brutalan odgovor.

Izabrane vesti

Doduše, Gvardiola bi mogao da dobije popust pod jednim uslovom. Šalke je jako zainteresovan za 18-godišnjeg krilng napadača Rabija Matonda iz Mančester Sitija. On je kao talenatovani klinac došao u Siti pre tri godine iz Kardifa, ali su skauti brojnih klubovi dobro upoznati sa njegovim potencijalom. Već je debitovao i za selekciju Velsa. Šalke je ponudio 11.500.000 evra za Matonda, ali je odbijen.  Kraljevko-plavi iz Gelzenkirhena još ne odustaju i nadaju se da bi Gvardiola mogao da uključi Matonda u posao sa Rudijem. Inače, za Matonda se kao zainteresovani interesuju i RB Lajpcig, Bajern Minhen i Borusija Menhengladbah.

(FOTO: reuters)


tagovi

Rabi MatondoSebastijan RudiZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara