""
""

Kraj za Srbiju: Edmund počistio i Lajovića, Britanci idu u polufinale

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.16. | 17:42

Posle trijumfa nad Tipsarevićem, 67. teniser sveta osvojio i drugi poen za Britance u singlu i rešio pitanje pobednika

Srbija je učešće u ovogodišnjem Dejvis kupu završila u četvrtfinalu. Teniseri Velike Britanije idu u polufinale na Argentinu pošto su na stadionu Tašmajdan sa 3:1 u pobedama savladali našu reprezentaciju.

Izabrane vesti

Pobednički poen Britancima je doneo najbolji pojedinac ovog četvrtfinala Kajl Edmund. On je sa maksimalnih 3:0 (6:3, 6:4, 7:6) savladao Dušana Lajovića i stavio pečat na nade srpskih tenisera o polufinalu. Podsetimo da je Edmund u petak pregazio i Janka Tipsarevića, takođe maksimalnim rezultatom.

Sve je ličilo na onaj meč protiv Tipsarevića od pre dva dana. Edmund je rutinski koristio šanse koje su mu se pružale, Lajović je delovao bespomoćno sve do finiša trećeg seta kada je uspeo da pruži jači otpor, ali bilo je kasno…

Edmund je ključni brejk u prvom setu napravio na 4:2 i do kraja lagano čuvao prednost. Lajović nije imao nijednu brejk loptu u prvom setu, Britanac je imao više vinera, a servis ga je sjajno služio. Slična slika i u drugom setu. Lajović je spasao dve brejk lopte, potom prvi put i šansu da oduzme servis rivalu, ali nije uspeo. Edmund je to kaznio već u sledećem gemu. Napravio je brejk za 4:3 i opet rutinski priveo set kraju sigurnom igrom na svoje servis gemove.

I treći set je mirisao na prethodna dva. Lajović je u sedmom gemu spasao dve brejk lopte, ali ne i treću. Edmund je poveo sa 5:3 ali ovog puta nije uspeo da lagano privede set kraju. Lajović je došao do tek druge brejk lopte u meču i konačno uspeo da oduzme servis rivalu za 5:5. Probudila se i malobrojna publika na Tašmajdanu, Lajović je počeo da pogađa neke teške udarce, imao je čak i dve set lopte na Edmundov servis, ali nije uspeo da baci rivala u nokdaun. Ušlo se u tajbrejk Lajović je opet imao šansu pošto je vodio 4:2, ali Britanac je opet namestio ruku, pogodio neke odlične udarce i iskoristio prvu meč loptu za 7:5 u tajbrejku, 3:0 u setovima i 3:1 za Britance u ukupnom skoru. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Kajl EdmundDušan LajovićDejvis kupatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara