""
""

Krasnodar počašćen u Permu, Ural šokirao Kubanj! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.15. | 21:21

Izabranici Olgega Kononova došli do pobede zahvaljujući lošoj proceni Romana Gerusa u 84. minutu, Ural slavio na teškom gostovanju i pokazao da bi ove godine možda mogao da izbegne borbu za opstanak (0:2)

Jedan tim iz Krasnodara je slavio, a drugi doživeo neočekivan poraz na svom terenu u prvom ruske Premijer lige. Krasnodar je na gostovanju u Permu savladao domaći Amkar zahvaljujući pogotku Sergeja Petrova u 84. minutu, ali kome je kumovala očajna reakcija, odnosno loša procena iskusnog Romana Gerusa, koji je mislio da će lopta otići pored stative. Trećeplasirani tim iz prošle sezone je tako osvojio izuzetno važne bodove na startu prvenstvene trke, ali je njegov gradski rival na svom terenu doživeo prilično neočekivan poraz. Ural je na stadionu Kubanja u završnici meča kaznio dve loše rakcije domaće odbrane i sa dva pogotka došao do više nego zasluženog slavlja (0:2).

Izabrane vesti

Utakmica na stadionu Zvezda počela je izuzetno nervozno, pa su u 13. minutu crvene kartone zaradili Aleksander Prudnikov i Juri Gazinski. Nakon tog trenutka oba tima kao da su u potpunosti zanemarila zacrtani plan s početka utakmice, pa se sve do finiša utakmice čekalo na pravu akciju. Ona se dogola u 84. minutu, kada se na žalost po domaće navijače nije proslavio Gerus.

Ural je strpljivo čekao svoju priliku i dočkao ju je u 73. minutu, kada je poveo pogotkom Manučarjana. Sve je perfektnom dubinskom loptom započeo štoper Pablo Fontaneljo, koji je sjajno pogodio Dorožkina, a ovaj glavom spustio loptu za rezervistu gostiju, kojem nije bilo te3ško da matira Belenova.

Sve je bilo gotovo u poslednjim trenucima meča. Brazilac Šandao je neoprezno srušio Eohina u šesnaestercu, a još jedan igrač sa klupe Žerson Asevedo rutinski je pogodio mrežu domaćih sa bele tačke, za konačnih 0:2.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

PETAK
Spartak – Ufa 2:2 (1:1)
/Taski 24, Ze Luis 79 – Handžić 12, Stotski 54/

SUBOTA
CSKA Moskva – Rubin 1:0 (0:0)
/Musa 87/

Rostov – Terek 1:1 (1:0)
/Dumbija 38 - Lebedenko 70/

NEDELJA
Zenit – Dinamo 2:1 (1:1)
/Hulk 44pen, Šatov 68 - Kokorin 28/

Mordovija – Lokomotiva 0:1 (0:0)
/Škuletić 60/

Anži – Krila Sovjetov 0:1 (0:0)
/Gabulov 51/

PONEDELJAK:
Amkar – Krasnodar 0:1 (0:0)
/Petrov 84/

Kuban - Ural 0:2 (0:0)
/Manučarjan 73, Asevedo 90+3/

(FOTO: Action images)


tagovi

Žerson AsevedoUralRusijaPremijer ligaKrasnodarEvropaAmkar Perm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara