(Foto: ABA liga)
(Foto: ABA liga)

Samo 40 minuta nas deli od srpskog finala ABA 2 lige

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 13:50

Subotički Spartak večeras (19.00) u revanšu polufinala dočekuje skopski MZT i brani plus pet iz prvog susreta. U finalu već čeka Vojvodina

Vrlo blizu je Srbija da ima dva predstavnika u finalu ABA 2 lige. Nakon što je Vojvodina na spektakularan način preko Podgorice uspela da dođe do poslednjeg stepenika, večeras (19.00) drugi predstavnik sa severa naše zemlje ima priliku da ostvari identičan rezultat. Košarkaši Spartaka iz Subotice u revanšu polufinala dočekuju na svom terenu skopski MZT i brane pet poena prednosti iz prvog duela (73:78).

Podećanja radi, doigravanje u ABA 2 ligi se igra na ukupan zbir poena posle dva odigrana okršaja, a ne kao što to obično biva, na ukupan broj pobeda. To sa sobom nosi određenu neizvesnost, kao što i jeste u prvom polufinalnom dvomeču u kojem je Vojvodina nadoknadila minus 18 iz prvog meča i sa ubedljivom pobedom od 97:55 prošla i finalnu rundu.

Izabrane vesti

Subotičani se pred drugi duel ne nalaze u istom sosu, zapravo sve je u njihovom rukama, međutim opuštanja ne sme da bude čega je svestan i trener Vladimir Jovanović.

"Čeka nas teška utakmica. Desilo se dosta stvari koje nismo mogli da predvidimo. Pobeda u Skoplju jeste važna, ali zaliha nije dovoljna. MZT je pre svega iskusna ekipa, znaju kako se igraju ovakve utakmice. Mislim da u Skoplju nismo pokazali svoje najbolje lice, i da možemo mnogo bolje. Važnost meča je ostavila traga na moje igrače. Pohvalio bih subotičku publiku i pozvao ih da nas podrže u što većem broju.", poručio je Jovanović.

Ne bi dobro došlo po domaćina da u meč uđe u stavom "lako ćemo". Štaviše, to bi moglo da ga potencijalno mnogo košta. Makedonski šampion je iskusna ekipa, dvostruki finalista takmičenja i neko ko zna kako da igra utakmice za plasman. To pokazuju i reči startega gostiju, Vaska Atanasova.

"Nema predaje, bez obzira na to što ćemo meč početi u minusu. Radimo na ispravljanju grešaka, kao i na pronalaženju novih načina da iznenadimo kvalitetnog protivnika. Naš cilj je da se borimo do poslednjeg atoma energije, da damo sve od sebe i da pokušamo da uzvratimo. Neće biti lako, Spartak je kvalitetan tim sa ogromnim budžetom i ogromnim ambicijama, ali to ne znači da neće morati ozbiljno da se oznoje ako žele da dođu do finala. Očekujem uzbudljivu i neizvesnu utakmicu do kraja u kojoj će odlučiti finese“.


tagovi

KK Spartak SuboticaMZT SkopljeABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara