""
""

Kris Martin opet zagorčao život Brajtonu i doveo Derbi na korak od finala na Vembliju

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.05.14. | 23:18

Ovnovi slavili kao gosti protiv Brajtona u prvom meču polufinala plej-ofa za plasman u Premijer ligu

Derbi Kaunti je na odličnom putu da obezbedi povratak u Premijer ligu. Popularni Ovnovi su večeras kao gosti savladali Brajton sa 2:1 u polufinalu plej-ofa za plasman u elitni rang engleskog fudbala. Ako ostanu neporaženi (ne važi pravilo gola u gostima) u revanš meču u nedelju na svom terenu, obezbediće prolazak u finale koje se igra na Vemblija i doći do poslednje prepreke za plasman u Premijer ligu.

Izabrane vesti

Četa Stiva Meklarena je do trijumfa u Brajtonu stigla pre svega zahvaljujući sjajnom napadaču Krisu Martinu. On je postigao jedan i bio najzaslužniji za drugi gol Ovnova. Navijačima Brajtona se verovatno “popeo na glavu” jer im je i tokom ligaškog dela takmičenja dva puta zatresao mrežu.

Ipak, nije slutilo na dobro po Derbi, pošto je domaći tim poveo sa 1:0 u 18. minutu. Fudbaler Mančester Junajteda na pozajmici u Brajtonu Džesi Lingard je pogodio iz drugog pokušaja i doneo prednost domaćem timu. Ali, samo 10 minuta kasnije veteran Metju Apson je srušio Krisa Martina u svom kaznenom prostoru i skrivio penal. Derbijev napadač je preuzeo odgovornost i pogodio sa bele tačke. Bio mu je to 24. prvenstveni pogodak u sezoni. Poptuni šok na stadionu u Brajtonu je usledio u nadoknadi prvog poluvremena. Martin je uputio strašan šut, a lotpa je pogodila prečku i od leđa golmana Tomaša Kuščaka se odbila u mrežu. Autogol koji se piše poljskom čuvaru mreže, ali ruku na srce, bio je nemoćan u toj situaciji.

U drugom poluvremenu se mreže nisu tresle i Derbi je iz Brajtona odneo veliku pobedu. Ako na svom terenu ostane neporažen plasiraće se u finale koje se igra na Vembliju. Drugi polufinalni par su Vigan - Kvins Park Rendžers, a oni svoj prvi meč igraju sutra.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kris MartinEvropaEngleskaDerbi kauntiČempionšipBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara