""
""

Kroford i Pol utišali do sada neviđenu grmljavinu Duranta, Lilard ukrotio Lava u šuterskom obračunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.02.14. | 08:45

Trener Majamija Erik Spoelstra došao do 300. pobede u trenerskoj karijeri, Džon Vol upisao 21 poen i devet asistencija u trijumfu Vašingtona nad Klivlendom, Bruklin (nekada Nju Džersi) konačno savladao Lejkerse

Košarkašima Oklahome definitivno nije previše prijala pauza tokom Ol-Star vikenda, pošto su doživeli i drugi uzastopni poraz, a posle Majamija, ekipu Skota Bruksa zaustavili su Los Anđeles Klipersi - 125:117. 

I pored toga što Tanderi nisu uspeli da savladaju tim iz Grada anđela, Kevin Durant je pružio još jednu vrhunsku partiju i po prvi put u karijeri odigrao meč sa više od 40 poena i deset asistencija (42p, 10as). Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se zaustave razgoropađeni Klipersi, koje su do pobede vodili Kroford sa 36 poena i Pol sa 18 koševa i 12 asistencija. Ono što je sigurno umnogome uticalo na rezultat jeste vrlo loša druga četvrtina Oklahome, koja je primila čak 44 poena.
"Moramo da dozovemo pameti i počnemo ponovo da igramo odbranu. Primili smo 44 poena u jednoj četvrtini, a neretko se dešava da toliki broj poena primimo za jedno poluvreme", rekao je Bruks posle meča. 

Izabrane vesti

Osim toga što su Vestbruk, Fišer i Ibaka zatajili u trenucima kada se rezultat lomio, činjenica je da su svih pet startera Klipersa umali dvocifren učinak. Pored već pomenutih Kroforda i Pola, Grifin je ubacio 20 poena, Barns 24, dok je Džordan imao 18 poena i 12 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani Ibaka je imao 20 poena, a Vestbruk 13. 

Demijan Lilard nastavlja da oduševljala kompletan košarkaški svet! Superstar Portlanda još jednom je pokazao da polako, ali sigurno postaje jedan od najboljih igrača lige, a blistava budućnost tek čeka momka rođenog u Ouklendu. Od ukupno 32 poena (11/18 iz igre, 5/8 za tri), dobar deo došao je u drugom poluvremenu, kada se rešavalo pitanje pobednika.

Trejlblejzersi su do trijumfa stigli zahvaljujući odličnoj igri kompletnog tima u drugom poluvremenu, iako su posle prvog gubili sa čak 18 poena. A posebno su se istakli već pomenuti Lilard i Tomas Robinson, iskra spasa Terija Stotsa u danima kada je Lamarkus Oldridž povređen.
"Adrenalin me je pucao sve vreme, bio sam neverovatno jako raspoložen za igru", rekao je Robinson, koji je upisao 14 poena i 18 skokova.

Portland je tako stigao do druge uzastopne pobede nakon što su prethodna tri meča završavali kao poražen tim.

Kevin Lav je upisao 31 poen (11/21 iz igre), što nije bilo dovoljno da Vukovi dođu do vrednog trijumfa, posebno sada kada su Peković i Martin odsutni zbog povreda.

I pored činjenice što je Lebron Džejms susret Majamija i Čikago Bulsa odgledao sa tribina zbog polomljenog nosa, aktuelni šampion je uspeo da slavi na svom terenu i treneru Eriku Spoelstri donese 300. pobedu u trenerskoj karijeri. Najzaslužniji za tako nešto bio je Kris Boš sa 28 poena i deset skokova, dok je Vejd ubacio 23, uz takođe deset uhvaćenih lopti. Na drugoj strani po 20 koševa ubacili su Gibson i Noa, koji je imao i 15 skokova.

U duelu dva tima u najboljim formama u poslednje vreme, Hjuston je uspeo da skine skalp Feniksu i tako dođe do devete pobede u poslednjih deset utakmica. A tome je doprinela sjajna igra startne petorke, gde je Hauard imao 25, Harden 23, Beverli 20, Džouns 15, a Parsons 13 poena.

NBA - REZULTATI:

Oklahoma – Los Anđeles Klipersi 117:125
Majami – Čikago 93:79
Klivlend – Vašington 83:96
Toronto – Orlando 105:90
Denver – Sakramento 95 – 109
Feniks – Hjuston 112:115
Los Anđeles Lejkers – Bruklin 102:108
Portland - Minesota 108:97

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMinesota TimbervulvsKris PolKevin LavKevin DurantDžamal KrofordDemijan Lilard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara