""
""

Krstaši se vraćaju! Tardini u transu slavi - Parma pobegla iz amaterskog ranga i ide u Seriju C! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.16. | 17:35

Kapiten Alesandro Lukareli i družina ostvarili veliki cilj i kao jedini tim bez poraza obezbedili mesto među profesionalnim klubovima...

Bufon, Kanavaro, Tiram, Krespo, Veron, Kijeza... Nekada davno postojala je jedna velika i moćna Parma, koju su mnoge fudbalske legende vodile zvezdanim stazama uspeha. Nažalost od nekada moćnog kluba gotovo da nije ostalo ništa usled finansijskog i sada neki novi Krstaši pokušavaju da vrate stari sjaj. Prvi korak, mali i značajan, napravljen je danas pošto su legendarni kapiten Alesandro Lukareli i družina i zvanično pobegli iz četvrte, amaterske lige italijanskog fudbala!

Izabrane vesti

Parma je na punom Tardiniju savladala Delta Rovigo rezultatom 2:1 i tri kola pre kraja osvojila pehar namenjen pobedniku Grupe D Serije D, čime je naredne sezone obezbedila mesto u rangu više. Tačnije - među profesionalcima.  

Trener Luiđi Apoloni, čovek koji je dres Parme nosio u najslavnijim danima, je Parmu vodio tako da je posle 35 rundi jedini neporaženi tim u Ligi sa čak 25 trijumfa, ali i najboljom gol razlikom: 73-15! Najveće zasluge za ekspresni uspeh Parme idu na račun 38-godišnjeg Lukarelija, jer klub nije želeo da napusti ni u najtežem trenutku, već je obećao da će ostati sve dok se ekipa ne vrati tamo gde joj je i mesto - u eliti. Ove sezone odigrao je već 31. utakmicu i dva puta bio strelac i upravo zbog njegovog iskustva sastav koji je sastavljen mahom od mladih, golobradih igrača ide u Seriju C. 

Parma je u vođstvo stigla preko Matea Guaca u 20. minutu, da bi gosti preko Boilinija stigli do izjednačenja početkom drugog dela. Međutim, samo sedam minuta pre kraja utakmice Tardini je pao u trans posle gola Frančeska Korapija sa bele tačke, posle čega više nije bilo sumnje - Parma se polako diže!


tagovi

Serija DSerija CSerija AParmaNevio SkalaLuiđi ApoloniItalijaEvropaAlesandro Lukareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara