Kup Nemačke: Kil prvi favorit, Gislason se oprašta od Zebri

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.19. | 07:57

Islandski stručnjak ima šansu da završi misiju na Baltiku trofejom. Berlinci nisu pobedili nekadašnjeg šampiona Evrope osam i po godina. Magdeburg bliži finalu od Hanovera

Ovog vikenda deli se prvi pehar u Nemačkoj. U Hamburgu se igra završni turnir Kupa u rukometu.

Prvi favorit za krunu je Kil. Nekadašnji nemački i evropski šampion izgubio je primat poslednjih godina. Zebre teško mogu do titule u Bundesligi, a jedinu šansu za domaći pehar imaće u Kupu. Biće to verovatno poslednja šansa da se islandski stručnjak Alfred Gislason oprosti sa trofejom od kluba u kojem je proveo 11 godina. Naredne sezone ekipu sa Baltika preuzeće sadašnji pomoćnik, nekada najbolji rukometaš sveta, Čeh Filip Jiha.
Zahvalan sam što ću imati poslednju šansu da predvodim Kil u Kupu. Učiniću sve što je u mojoj moći da uzmemo trofej“, rekao je Gislason pred polufinalni meč sa Fuhseom iz Berlina.

Izabrane vesti

Ekipa iz prestonice stara je mušterija Kila. Lisice osam i po godine nisu pobedile četu Alfreda Gislasona. Od poslednjih 26 utakmica ovih timova, Berlinci su samo jednom slavili. Tradicija ne zabrinjava mnogo Banjalučanina na klupi Velimira Petkovića iako je ekipa u očajnoj formi. Berlin je poražen na četiri od pet poslednjih susreta i trenutno je tek šesti u Bundesligi.
Nismo u dobroj formi, a Kil dobro trči. Naš rival je vrhunski tim, ima dosta kvaliteta, ali smo uočili i mane koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ovo je šansa da osvojimo trofej, dve utakmice su prilika da popravimo utisak“, rekao je Petković.

Ekipa iz Berlina je tokom sezone imala dosta kadrovskih problema. Hrvatski bek Stipe Mandalinić je imao tešku povredu, ali se vratio u ekipu. Takođe, u timu će biti i roviti Erik Šmid i Johan Koh.

Osim Gislasona priliku da se oprosti od dresa Kila sa trofejom imaće i nekadašnji srpski reprezentativac Marko Vujin. Kil je u odličnoj formi. Vezao je devet pobeda u svom takmičenjima i ima ulogu favorita u polufinalnom meču u Hamburgu. U prvom delu sezone u šampionatu Kil je u svojoj Šparkasen areni slavio protiv Fuhsea sa 26:22.

U prvom meču dana, Magdeburg je blagi favorit protiv Hanovera koji ima lošu sezonu u Bundesligi. S druge strane, nekadašnji prvak Evrope je u igri za mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne godine, a u Kupu je uspeo da izbaci Flenzburg i to na njegovom terenu. Magdeburg je u seriji od osam trijumfa u prvenstvu, a uspeo je u prošlom kolu da nanese prvi poraz Flenzburgu u Bundesligi, ovaj put na svom terenu. U prvom delu sezone, Magdeburg je slavio protiv Hanovera čak sa 11 golova razliike (34:23).

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:30 7460 NEM K Kiel - Fuchse Berlin h 1 (-5.5) 1,90
Sub 15:50 7480 NEM K Hannover - Magdeburg ki 2 1,25
Ukupna kvota2,38

KUP NEMAČKE – POLUFINALE (HAMBURG)

Subota
15.50: (4,90) Hanover (10,0) Magdeburg (1,25)
18.30: (1,12) Kil (13,0) Fuhse Berlin (7,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

sportsko klađenjeMarko VujinRK KilRK Magdeburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara