""
""

Lenard i Sparsi izudarali Grizlije! Grčka Zver terorisala Toronto, brejk Džezera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.04.17. | 08:40

San Antonio ubedljivim trijumfom nad Memfisom (111:82) stigao do 1:0 u seriji

San Antonio je nastavio dominaciju i u plej-ofu protiv Memfis Grizlisa koje su odvalili sa čak 29 poena razlike već u prvom meču - 111:82. Možda se to ne da na prvu loptu zaključiti, ako imamo u vidu da je Mark Gasol ubacio rekord franšize - 32 poena (od kojih je 25 dao samo u prvom poluvremenu), ali ni to nije pomoglo Grizlijima da izbegnu debakl na ovom meču.

Izabrane vesti

Vins Karter je sa 40 godina i 79 dana postao najstariji košarkaš koji je zaigrao u plej-ofu posle Dikembea Mutomba, ali ni on nije uspeo da pomogne gostima. Veteran Reptorsa je ubacio samo četiri poena i nije mu preostalo ništa drugo nego da sa saigračima čestita Sparsima na ubedljivoj pobedi i vođstvu u seriji. 

Sparsi su prelomili meč u trećoj četvrtini koju su dobili sa 32:15, dok je u četvrtoj deonici San Antonio surovo dominirao i lepo se poigrao s Grizlijima na startu serije. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Kavaji Lenard koji je ubacio 32 poena. Uz nejga blistali su Lamarkus Oldridž sa 20 i Toni Parker sa 18 koševa.

Toronto je nastavio svoju čudnu seriju poraza u prvim utakmicama u plej-of serijama. Reptorsi nisu imali odgovor na razigrane Milvoki Bakse koje je Janis Adetokunbo maestralno odveo do brejka već u prvom meču i pobede na strani od 97:83. 

Iako su domaćini odigrali fantastičnu drugu četvrtinu, kada su razneli Bakse sa 29:16, u nastavku su se potpuno opustili i pali pred naletima gostiju. Ruki Baksa Ton Mejker u prvoj utakmici u karijeri u plej-ofu zaustavio je Demara Derozana. Posle serije poena neazustavljivog Janisa, Toronto se našao u situaciji da mora da juri prednost rivala tokom celog drugog poluvremena, ali ih je u poslednjoj četvrtini dotukao Malkom Brogdon, kandidat za rukija godine.

Na kraju Janis Adetokunbo je zabeležio rekord karijere u plej-ofu od 28 poena, dok je na drugoj strani falio Torontu Kajl Lori koji je bio preskroman (četiri poena, šest asistencija). Efikasni Demar Derozan (27 koševa) nije mogao sam protiv Baksa, a nije mu pomogao ni dabl-dabl Španca Ibake (19 poena, 14 skokova).

Do brejka na startu plej-ofa stigla je i Juta koja je u neizvesnoj završnici u Stejpls centru nokautirala Kliperse sa 97:95. Čak četvorica košarkaša Džezera imali su dvocifren broj poena, a prednjačili su Džo Džonson sa 21 i Gordon Hejvord sa 19 poena uz 10 skokova.

Na drugoj strani Blejk Grifin sa 26 i Kris Pol sa 25 koševa nisu pomogli domaćinu da izbegne poraz za koji se pobrinuo već pomenuti Džonson. Košarkaš Jute je u poslednjoj sekundi sve sam uradio i pogodio dvojku za veliki trijumf ekipe iz Solt Lejk Sitija za startni brejk.

NBA PLEJ-OF - REZULTATI

Toronto - Milvoki 83:97
/Derozan 27 - Antentokounmpo 28/

San Antonio - Memfis 111:82
/Lenard 32 - Gasol 32/

Los Anđeles Klipers - Juta 95:97
/Grifin 26 - Džonson 21/

Sinoć:
Klivlend - Indijana 109:108
/Džejms 32 - Džordž 29/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Juta DžezKavaji LenardNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara