"Džermejn Lens"
"Džermejn Lens"

Nastavlja se čerupanje Filipsovaca: Lens u Dinamu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.13. | 16:28

Dva kluba su dogovrila cenu od devet miliona evra, a holandski napadač će primati dva miliona po sezoni

Džermejn LensDoskorašnji napadač PSV-a Džermejn Lens postaće novi član Dinama iz Kijeva kada završi formalnosti oko medicinskih pregleda. Dva kluba su dogovorila cenu od devet miliona evra, dok će Lens primati dva miliona evra po sezoni  u naredne četiri godine.
“Liga nije ništa slabija od holandske i nadam se da ću ostati na radaru selektora”, izjavio je reprezentativac Holandije.

Sada se postavlja pitanje kako će ova vest uticati na potencijalni transfer Dijumersija Mbokanija u kijevskog velikana o kom se govori nedeljama.

Izabrane vesti

Dinamo prvi put od osamostaljenja Ukrajine nije zauzeo jedno od prva dva mesta u domaćem šampionatu i neće učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Već neko vreme primat u ukrajinskom fudbalu drži Šahtjor, a klub iz prestonice sve više ugrožava i nova sila u vidu Metalista iz Harkova. Očigledno je da vodeći ljudi Dinama ne mire sa tom situacijom i da ne žale novac kako bi se vratili na tron.

Lens je stigao u Ajndhoven leta 2010. godine iz AZ Alkmara za 6, 1 miliona evra. Odigrao je 96 mečeva za PSV u Erediviziji i postigao 34 gola. Ipak, u poslednje vreme je sve češće iskazivao želju za novim izazovima i ona mu je brzo uslišena.

PSV je ovog leta prodao još Olu Tojvonena u Norič i Drisa Mertensa u Napoli, a Kevin Strotman je najbliži Mančester junajtedu. Uz to Mark Van Bomel se penzionisao i sada juri trenersku karijeru, a Vilfredu Boumi je istekao ugovor, pa će Filip Koku, koji je po završetku sezone zamenio Dika Advokata na klupi Filipsovaca, morati da se baci na stvaranje novog tima.

Sve vesti iz prelaznog roka možete pratiti na našem specijalu posvećenom letnjem prelaznom roku 2013.

(FOTO: Action images)  


tagovi

Dijumersi MbokaniDinamo KijevDžermejn LensEredivizijaEvropaHolandijaPSV AjndhovenTransferi 2013Ukrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara