Las Palmas ispao u Segundu
Las Palmas ispao u Segundu

Letos euforija i potpisi Vitola, Loika Remija, Kaljerija, Akvilanija… Danas Las Palmas u drugoj ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.04.18. | 20:27

Ubedljivih 4:0 Alavesa na Kanarima

Jasno je bilo i pre 34. kola, ali je danas postalo i zvanično. Las Palmas posle tri godine napušta elitno društvo i vraća se u Segundu. Bunar, kako je zovu u Španij zbog toga što je drugi rang takmičenja na Pirinejima pojeo tako mnogo klubova. Ali jedno je sigurno - Las Palmasu je ove sezone zaslužio da ispadne. I Alaves mu je to plastično objasnio sa večerašnjih 4:0 u režiji Munira El Hadadija.

Nekada velika nade Barselona je sa dva gola gostima iz Baskije utabala put do pobede koju su potom overili Alvaro Medran i potom Ruben Sobrino.

Izabrane vesti

Međutim, utisak je bi sva trojica “zasluge” trebalo da podele na ravne časti sa poslednjom linijom poraženog tima. Toliko je užasna bila odbrana tima sa Kanarskih ostrva danas da su kod drugog gola gosti izbili napred sa četvoricom igrača naspram jednog čuvara. Toliko je užasna bila odbrana Las Palmasa da je kod trećeg gola Ruben Sobrino sam dobio duele sa dva protivnička defanzivca.

A kad se setimo prethodne dve sezone, kad se setimo da je Las Palmas plenio ultraofanzivnom igrom, uvek na gol više. Pa i kad se setimo letnjeg prelaznog roka, dolazaka Vitolo, Loika Remija, Džonatana Kaljerija, pa i Alberta Akvilanija, Serđija Sampera… Pominjalo se čak i da će po Vitolovom receptu - na pozajmicu iz Atletika dok ne istekne Fifina suspenzija - na Kanare stići i Dijego Kosta! O Las Palmasu su svi pričali kao o potencijalnom iznenađenju u najpozitivnijem mogućem smislu.

O, kako smo se samo prevarili… Četiri kola pre kraja sezone, Las Palmas je ispao iz Primere.

Primera, 34. kolo:

Petak:

Leganes - Deportivo La Korunja 0:0

Subota:

Eibar - Hetafe 0:1 (0:1)
/Olivera 23/

Selta - Valensija 1:1 (0:0)
/Gomez 63 - Mina 59/

Nedelja:

Đirona - Espanjol 0:2 (0:1)
/Moreno 43, 55/

Malaga - Sosijedad 2:0 (2:0)
/Adrijan 11, El Neziri 35/

Las Palmas - Alaves 0:4 (0:0)
/Munir 51, 73, Alvaro Medran 79, Sobrino 90/

20.45: (1,65) Atletiko Madrid (3,70) Betis (5,70)

Ponedeljak
21.00: (1,70) Bilbao (3,60) Levante (5,40)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara