"Trener Al Rijada, Slobodan Subotić, u vreme dok je trenirao Cedevitu"
"Trener Al Rijada, Slobodan Subotić, u vreme dok je trenirao Cedevitu"

Libanski Al Rijad poslao zvaničan zahtev ABA ligi, Lisac kaže da nije obavešten!

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.04.14. | 10:30

Trener šampiona Slobodan Subotić potvrdio informaciju

Trener Al Rijada, Slobodan Subotić, u vreme dok je trenirao CedevituKako vreme prolazi sve je izvesnije - mađarski Solnok će završiti svoje učešće u Jadranskoj ligi, a na njegovo mesto doći će, ni manje ni više, nego libanski šampion Al Rijad! Za nekog možda ovo zvuči kao šala, ali verujte, nije tako. Trener Al Rijada, inače bivši reprezentativac SFRJ Slobodan Subotić potvrdio je informaciju da njegov klub želi na Jadran naredne sezone.
"Pošto sam došao u Bejrut, presednik i čelnici kluba su me pitali kako bi mogli da se uključimo u regionalno takmičenje. Bio sam direktan i objasnio im da je jedina varijanta da platimo "vald kard". Klub je poslao konkretnu ponudu", rekao je Subotić u razgovoru za Novosti.
"Takođe, ako bi postao deo ABA lige, klub bi obezbedio sponzore koji bi svim rivalima platili čarter letove, a takođe i dva noćenja (U ABA je princip jedno noćenje)".

Za Al Rijad ne predstavlja problem to što dolazi sa drugog kontinenta, jer se uklapa u sve moguće šablone ABA lige, Evrokupa i Evrolige.
"Pogledajte kroz istoriju, Makabi je bio dva puta član ABA lige. Bejrut se, inače, kao destinacija uklapa u pravila Evrolige/Evrokupa, pod čijom kapom je ABA, grad domaćin može bude udaljen najviše četiri sata leta od Frankfurta, jer smo mi na 3 sata i 40 minuta", dodao je Subotić.

Izabrane vesti

S druge strane, generalni menadžer takmičenja Roman Lisac nije želeo ni da potvrdi, ali ni da odbaci mogućnost dolaska libanskog kluba u ABA ligu.
"Ja o tome nisam obavešten. Niko sa mnom nije kontaktirao, tako da ne bih da se u medijima previše spekuliše na tu temu. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem da li će Libanci igrati ili ne, odnosno jesu li ozbiljni povodom toga", rekao je Lisac za Kurir.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Slobodan SubotićRoman LisacJadranska ligaEvropaAl RijadABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara