""
""

Lipovij: Znam šta je atmosfera, igrao sam za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.17. | 10:48

Sećate li se Ukrajinca?

Navijači Crvene zvezde ga se ne sećaju po blistavim partijama. Aleksandar Lipovij je u redove crveno-belih došao u martu 2014. potpisavši ugovor do kraja sezone. U septembru je spakovao kofere i nastavio dalje. Vratio se u rodnu Ukrajinu da nastupa za Budiveljnik.

Potom se selio od Gruzije gde je igrao za VITA Tbilisi, preko Mađarske gde je nastupao u dresu Solnoka, Dinamo Kijeva do Ariesa Trikale gde se zadržao i odigrao celu sezonu.

Izabrane vesti

Grčka liga mu je legla, ovaj momak koji nastupa na poziciji trojke se dobro snašao, a u razgovoru za ukrajinske medije govorio je o svemu tome, a jedno od pitanja se odnosilo na atmosferu kakvu prave grčki navijači.

Lipoviju to nije nikakva novost.
"Poznajem takvu atmosferu još iz vremena kada sam igrao za Crvenu zvezdu. Znao sam da su grčki navijači veoma agresivni i partiotski nastrojeni prema svom klubu. Tako da za mene to nije bilo iznenađenje. Čak mi je i interesantnije da igram u takvoj atmosferi", rekao je Lipovij.

Kaže ni da mu odbrambena filozofija košarke nije novost jer je radio sa Sašom Obradovićem.
"Igramo košarku sa pozicionim napadom i agresivnom odbranom. Čuvam najbolje igrače u ligi. Mogu da kažem da to za mene nije iznenađenje jer sam radio sa Sašom Obradovićem u Donjecku. Odbrana je za mene na prvom mestu", rekao je Lipovij.

I istakao da očekuje poziv na učešće na Evropskom prvenstvu koje se ove jeseni održava u Rumuniji, Finskoj, Izraelu i Turskoj.

Ukrajina će se takmičiti u Tel Avivu u grupi B gde se još nalaze Izrael, Litvanija, Gruzija, Italija i Nemačka.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar LipovijFK Crvena zvezdaEvroligaEvropaGrčka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara