"Tarasov"
"Tarasov"

Lokomotiva i Tarasov plaćaju zbog Putina!

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.02.16. | 13:11

UEFA će kazniti ruski tim zbog poteza veziste u Istanbulu

Tarasov

Moskovsku Lokomotivu očekuje kazna zbog poteza veziste Dmitrija Tarasova koji je nosio majicu sa likom ruskog predsednika Vladimira Putina u prestonici Turske.

Izabrane vesti

Iskusni 28-godišnji vezista Železničara skinuo je dres po završetku meča sa Fenerbahčeom u okviru Lige Evrope, a ispod mu je na majici uz portret Putina stajao natpis “Najljubazniji predsednik”.
“To je moj predsednik. Poštujem ga i odlučio sam da mu pokažem da sam spreman da ga podržim gde god da se nalazim. Na majici piše sve što sam želeo da kažem”, istakao je Tarasov.

Odnosi Turske i Rusije su jako zategnuti od novembra mesece nakon što je ruski avion srušen na granici sa Sirijom, nakon tvrdnji Istanbula da je povredio turski vazdušni prostor.

Pre utakmice, autobus sa igračima Lokomotive zasut je flašama, a zbog tog incidenta uhapšena su trojica izgrednika.  

Igor Lebedev, član izvršnog komiteta Fudbalskog saveza Rusije, osudio je potez Tarasova, koji je stvorio još veću tenziju.
“Jedino što mogu da kažem je da je ovo glup potez. Cenim Tarasova kao fudbalera, ali ovakve stvari se ne praštaju ljudima kao što je on. Patriotizam se ne iskazuje na majicama i fotografijama”, poručio je Lebedev.

Inače, političke poruke nisu dozvoljene u takmičenjima, pa će Tarasov i Lokomotiva sigurno biti kažnjeni zbog ovog poteza. 

UEFA je recimo prošle sezone kaznila Barselonu sa 30.000 evra jer su njeni navijači na finalu Lige šampiona protiv Juventusa mahali parolama za otcepljenje Katalonije.

Pratite MOZZART i na zvaničnoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Vladimir PutinTurskaRusijaLokomotiva MoskvaLiga EvropeFenerbahčeDmitri Tarasov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara