Luk Šo
Luk Šo

Luk Šo i traumatično iskustvo iz Ajndhovena: Umalo da izgubim nogu, hteo sam sve da batalim

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.09.18. | 12:12

Bek Mančester junajteda se prisetio stravične povrede sa utakmice Lige šampiona

Ideja je da u reprezentaciji Engleske ozvaniči povratak na veliku scenu. Na početku sezone u Mančester junajtedu dobro mu je krenulo. A delovalo je da posle stravične povrede iz 2015. Luk Šo više nikada neće biti onaj stari.

Gostovanje u Ajndhovenu u Ligi šampiona, PSV-ov Ektor Moreno se zaleteo… Dvostruki prelom noge. Iznet je sa terena na nosilima, sa maskom za kiseonik na licu, odmah podvrgnut operaciji u obližnjoj Sent Ana Zikenhujs bolnici u Geldropu. Nije bilo vremena ni da se avionom vrati za Englesku, što je bila inicijalna zamisao svih u Mančesteru. Doktori su otkrili dva krvna ugruška. Hitna operacija.

Izabrane vesti

Šo je tek kasnije shvatio koliko je situacija bila ozbiljna.
Bio sam zaista blizu da izgubim nogu. Ali to sam saznao tek šest meseci kasnije kada mi je doktor rekao”, priseća se Šo, koji se sve skupa od teške povrede oporavljao punih 11 meseci.
Razmišljali su o tome da me vrate kući, ali da sam leteo nazad verovatno bih zbog krvnih ugrušaka i ostao bez noge. Imam dva ožiljka na nozi, tamo gde su me sekli da izvade te ugruške. Zakomplikovalo se mnogo, ali sada se zaista osećam dobro i noga je kao što je bila i pre loma”.

Zanimljivo, Moreno je proglašen za igrača te utakmice. Šo je je čak razmišljao o odlasku u fudbalsku penziju.
Bilo je teško. Baš teško. Lagao bih kad bih rekao da nisam u pojedinim trenucima razmišljao o tome da batalim sve. Dugo to sve traje, svaki dan isti. Ništa drugo nisam ni mogao da radim. Ali porodica, prijatelji, oni su mi pomogli da prebrodim sve. I psiholog čak. I dalje smo u kontaktu. Rekao bih da mi je postao blizak prijatelj”.

Tek ovog leta počelo je sve da se vraća na mesto. Iako je Žoze Murinjo umeo da ga javno kritikuje ovog leta Šo je odigrao svaki prvenstveni minut za Junajted. I to prilično dobro, pa je stigla i nagrada u vizu poziva za nacionalni tim. Zaslužio je Šo. Na letnji odmor u Dubaiju poveo je i šefa klupskog odeljenja za snagu i kondiciju Gerija Vokera. I plus ličnog trenera. Pazio je na ishranu. Naučio je lekciju.
Bilo je i ranije perioda kad je sve išlo kako treba. Samo što bi tada dizao stopalo sa papučice za gas. Upadao sam u komfornu zonu, nisam se trudio da pređem na viši nivo. Bio sam dečak, sad sam muškarac. Znam da sam nervirao Murinja, jer je on znao da ja mogu bolje. Sad kad se osvrnem, možda je i bio u pravu”, iskren će Šo.

Tačna je ona stara: što te ne ubije, čini te jačim…

(FOTO: Action Images)


tagovi

Luk Šo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara