Lukaku je heroj večeri u Briselu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.10.18. | 22:53

Belgijski napadač dao oba gola u pobedi nad Švajcarskom od 2:1

Belgija slavi Romelua Lukauka! Crveni Đavoli su u Briselu posle dosta problema pobedili Švajcarsku sa 2:1 u trećem kolu Druge grupe A divizije Lige nacija i osamostalili se na vrhu tabele.

Švajcarci su u većem delu utakmice relativno dobro parirali domaćinu, ali ipak nisu imali rešenje za raspoloženog napadača Mančester Junajteda.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme nije bilo previše zanimljivo, Belgijanci su uglavnom pretili preko Karaska i Azara, ali bez uspeha u pokušaju da zatresu mrežu.

U nastavku je bila drugačija situacija. Belgija je iskoristila prvu priliku za gol u drugom poluvremenu. Igrao se 58. minut kada je Tomas Menije pronašao Lukakua, a ovaj na radost domaćih navijača, pogodio mrežu.

Tek posle toga su se Švajcarci donekle trgli, a nagrada za hrabriju igru došla je u 78. minutu, kada je Mario Gavranović iz slobodnog udarca zatresao mrežu.

Videli su Belgijanci da je vrag odneo šalu i krenuli su po drugi, pobedonosni gol. I šest minuta pre kraja utakmice Lukaku je ponovo pronašao put do mreže, a ovaj put u ulozi asistenta našao se Dris Mertens.

 

DIVIZIJA A

Grupa 2

Petak
Belgija - Švajcarska 2:1 (0:0)
/Lukaku 58, 84 - Gavranović 76/


DIVIZIJA D

Grupa 2

Petak
Belorusija - Luksemburg 1:0 (1:0)
/Saroka 43/

Moldavija - San Marino 2:0 (1:0)
/Ginsari 31, 67/

 

Foto: Action images


tagovi

Romelu LukakuDris MertensMario GavranovićLiga nacijaTomas Menije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara