""
""

Majami i definitivno drugi na Istoku, Memfis poslednji učesnik plej-ofa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.04.14. | 09:37

Indijana obezbedila lidersku poziciju, Hjuston četvrti, a Voriorsi šesti na Zapadu…

Košarkaši Majami Hita su poraženi na gostovanju Vašingtoni Vizardsima 93:114, pa su i definitivno izgubili šansu da pred početak plej-ofa osvoje lidersku poziciju u Istočnoj konferenciji. Do kraja regularnog dela igre su im ostala još dva meča, ali posle sinoćnjeg poraza u prestonici, Indijana je zacementirala prvu poziciju na Istoku i imaće prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Izabrane vesti

Izgleda da su i u Hitu bili svesni da su izgubili trku s Pejsersima, pa je trener Spolstra protiv Vašingtona odmarao prve zvezde Lebrona Džejmsa i Krisa Boša. Vizardsi su sjajno šutirali (59 odsto uspešnosti iz igre), pogodili 14 trojki, a najviše se istakao Trevor Ariza sa 25 poena. Njima ovaj trijumf znači u borbi za šesto mesto sa Bobketsima. Tako bi već u prvoj rundi izbegli upravo Majami i imali lakšeg rivala.

Posle okršaja u Finiksu, poznat je i poslednji učesnik plej-ofa. Memfis Grizliji su u direktnom duelu za osmu poziciju na Zapadu savladali Sanse na 97:91 predvođeni nezaustavljivim Zekom Rendolfom. Kontroverzni centra je domaćinu zatrpao koš sa 32 poena i bio najzaslužniji za plasman Memfisa u doigravanje. Sve do finiša meča je vladala napetost, a onda je Majk Konli pogodio trojku za 93:91 na 68 sekundi do kraja. U sledećem napadu je Goran Dragić izgubio loptu, da bi Rendolf postigao koš za 95:91 i prelomio pitanje pobednika.

Šarlot Bobketsi su nadoknadili deficit od 15 poena protiv Atlante i slavili 95:93. Na 2,6 sekundi opre kraja je bilo nerešno, ali je Daglas-Roberts sa zvsukom sirene ubacio loptu u koš Houksa za trijumf čete iz Šarlota koja ima pobedu manje od šestoplasiranih Vizardsa na Istoku. Al Džeferson je ubacio 25 poena i imao 15 skokova u pobedničkom timu.

Golden Stjet Voriorsi su pobedili Minesotu iako su gubili 19 poena razlike i na kraju su obezbedili šesto mesto na Zapadu koje će im u plej-ofu doneti Kliperse ili Oklahomu. Stef Kari je bio nezaustavljiv sa 32 poena i 15 asistencija, dok je na drugoj strani Kevin Lav ubacio 40 poena od čega čak 22 u prvoj četvrtini.

Oklahoma je poražena u Nju Orleansu 89:101 pre svega zahvaljujući neverovatnom Tajriku Evansu koji je ubacio rekord karijere - 41 poen! Plus je imao devet skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte. Durant je kod gostiju ubacio 25 poena, a Oklahomi ostaje da u naredna dva meča obezbedi drugo mesto na Zapadu.

Četvrtu poziciju na Zapadu su obezbedili Hjuston Rokitsi koji su u teksaškom derbiju savladali San Antonio i imaće prednost domaćeg terena u duelima sa Portlandom. Parsons je unacio 21, a Hauard i Džons po 20 poena za pobedu Rokitsa. Ipak, treba istaći da su Sparsi još ranije obezbedili lidersku poziciju na Zapadu i da su sinoć odmarali prve zvezde Dankana, Đinobilija i Parkera koji su imali minimalnu minutažu. 

NBA liga

Filadelfija – Boston 113:108
Toronto – Milvoki 110:100
Vašington – Majami 114:93
Atlanta – Šarlot 93:95
Čikago – Orlando 108:95
Hjuston – San Antonio 104:98
Nju Orleans – Oklahoma 101:89
Juta – LA Lejkers 104:119
Finks – Memfis 91:97
Golden Stejt – Minesota130:120 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zek RendolfNBA ligaMemfis GrizlisMajami HitHjuston Rokets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara