""
""

Majami prvi stigao do 3:0, „snajper“ Alen srušio rekord Redžija Milera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.13. | 08:51

Šampion došao do meč lopte posle novog trijumfa na Milvokijem. Čikago overio brejk iz Bruklina, centri Memfisa prešli preko Klipersi u slaboj večeri Krisa Pola

 

Izabrane vesti

Šampion nemilosrdno gazi ka očekivanom i planiranom cilju: odbrani titule! Majami Hit je prvi tim u aktuelnoj četvrtfinalnoj seriji NBA lige koji je stigao do vođstva od 3:0. Milvoki Baksi jednostavno ne mogu da se odupru Lebronu i družini i ostaje im da odigraju još jedan meč i da odu na odmor. Majami je posle dva trijumfa na Floridi, slavio sinoć i u Milvokiju sa 104:91.

Ovoga puta Baksi su pružili jači otpor nego u prva dva meča, ali ih je poraza koštala serija Majamija u trećoj četvrtini kada su prelomili meč. Milvoki je u pojedinim momentima prvog poluvreman imao i 10 poena viška, ali su šampioni u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i istopili prednost Baksa, a na početku četvrtog kvartala prešli i u vođstvo.

Centralna figura meča je bio veteran Rej Alen. Protiv svog nekadašnjeg tima u kojem se proslavio i postao ol-star igrač, Alen je postao najbolji trojkaš u istoriji NBA plej-ofa. Sjajni šuter je ubacivši 321. trojku u doigravanju srušio rekord Redžija Milera po brojku ubačenih šuteva za tri poena u plej-ofu. Alen je bio najefikasniji i meč završio sa 23 poena i šutem 5/8 za tri poena. Standardno dobru partiju je pružio Lebron Džejms koji je dodao 22 poena, a Kris Boš je upisao 16 poena i 14 skokova. Kod domaćih, najefikasniji su sa po 16 poena bili Brendon Dženings i Leri Senders.

Majamiju je potrebna još jedna pobeda za maksimalnih 4:0 i plasman u polufinale Istočne konferencije.

Do 3:0 nisu stigli Los Anđeles Klipersi protiv Memfisa. Posle dva trijumfa u Stejpls Centru, sinoć su Griziliji slavili u svom Tenesiju i vratili neizvesnost u seriji. Iako pod pritiskom i imperativom moranja, košarkaši Memfisa su uspeli da obore na pleća Kliperse i izbegnu treći poraz čime bi praktično sve bilo rešene u seriji.

Još jednom se sila ispod koša pokazala kao najveći kvalitet Grizlija. Centarska linija je uništila Kliperse. Zak Rendolf je  razgrnuo Kliperse pod košem i ubacio 27 poena uz 11 skokova, a Mark Gasol je meč završio sa 16 poena i osam skokova. Na kraju su domaći imali 12 skokova više od gostiju iz Los Anđelesa i upravo je skok segment na kojem su izgradili pobedu. Jedan od razloga poraza Klipersa je i očajna partija Krisa Pola koji je meč završio sa samo osam poena uz šut iz igre 4/13. Grifin je ubacio 16, Barns 12, Bilaps 11, Batler i Kroford po 10, ali sve to bez Polovog učinka nije dovoljno da se savlada ekipa kao što je Memfis.

Čikago je overio brejk koji je napravio u Njujorku i drugom pobedom (79:76) nad Bruklin Netsima stigao do vođstva u seriji od 2:1. Bulsi su vodili tokom većeg dela meča, održavali prednost, ali su u finišu umalo sve uprskali pošto je Bruklin smanjio zaostatak sa 13 na dva razlike, minut pre kraja. Ipak, Čikago je uspeo da sačuva prednost i dođe do 2:1. Sada Netsi moraju da naprave brejk ukoliko ne žele da dođu na ivicu eliminacije.

Karlos Buzer sa 22 poena i 16 skokova i Luol Deng sa 21 poenom i 10 skokova su bili junaci Čikagove pobede. Dvocifren je još bio Kirk Hajnrih sa 12 poena, a Vladimir Radmanović nije ulazio u igru. Za Bruklin je 22 poena postigao Bruk Lopez, 12 je dodao Deron Vilijams, a 15 Džo Džonson.

 

NBA

Memfis – L. A. Klipers 94:82 - 1:2 u seriji

Čikago - Bruklin 79:76 - 2:1

Milvoki - Majami 91:104 - 0:3

 

 

(FOTO: Action images)


tagovi

Blejk GrifinBruklin NetsČikago BulsKarlos BuzerKris PolLebron DžejmsLuol DengMajami HitMark GasolMemfis GrizlisNBA ligaRej AlenZek Rendolf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara