""
""

Makabiju ništa ne valja posao - tim skroz renoviran, ali nema igre! Panatinaikos lako do pobede

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.16. | 23:44

Najefikasniji igrač tima iz Tel Aviva bio je Majk Cirbes s 15 poena, dok su Zelene vodili Majk Džejms i Janis Burusis sa po 13 koševa - 78:68

Dočekali su navijači Panatinaikosa da još jednom vide neponovljivog Dimitrisa Dijamantidisa i po ko zna koji put mu se zahvale za sve što je učinio za klub tokom zajedničkog dvanaestogodišnjeg putovanja, a usput su igrači Argirisa Pedulakisa lako dobili Makabi rezultatom 78:68 i tako ulepšali pretposlednji čin pred definitivni oproštaj jedne od najvećih košarkaških legendi u Evropi. 

Izabrane vesti

Dok je susret između CSKA i Barselone prilično uzbudljiv i neizvestan toliko da je otišao čak i u produžetak, duel Zelenih i Ponosa Izraela nije imao tu dozu presije.

Nije bio Dimitris u opremi, već je iz civila i sa tribina posmatrao dojučerašnje saigrače i novajlije na delu. Nije ni bilo potrebe da bude na terenu, iako će nesumnjivo u sledećim godinama beskrajno nedostajati. Uz četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom PAO je praktično rutinski došao do pobede, iako konačni rezultat možda ni ne pokazuje pravu sliku odnosa snaga. Domaćin je dvocifrenu prednost stekao već u završnoj fazi prve četvrtine (26:16) i od tog trenutka praktično je samo držao komfornu razdaljinu sve do poslednjeg zvuka sirene.

Uprava Makabija jeste ovog leta uložio astronomsku sumu novca kako bi klub vratila na staze stare slave, ali pred trenerom Ezerom Edelštajnom je pravi izazov i pakleno težak posao. Jer, tim jeste potpuno remontiran, ali igre – nema.

Panatinaikos je do pobede vodio donedavni tandem Baskonije (nekad Laboral Kuća prim. aut) Majk Džejms – Janis Burusis, koji je ubacio po 13 poena. Džejms Gist dodao je poen manje, a 11 koševa skupio je Nikos Papas.

Kod Makabija Majk Cirbes bio je najefikasniji sa 15 poena, novajlija iz Nižnjeg Viktor Rud dodao je 14, a Gaj Pnini 13 poena. 

(FOTO: paobc.gr / V. Stolis)


tagovi

PanatinaikosMakabi Tel AvivMajk DžejmsMajk CirbesJanis BurusisEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara