Isko
Isko

Malagin zlatni dečko ispratio ju je u Segundu: Iskove čarolije na Rozaledi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.04.18. | 22:32

Tamo je sve počelo

Real Madrid ponovo na trećem mestu, a osmeh na Iskovom licu. Španski velemajstor, otvoreno nezadovoljan poverenjem koje mu ukazuje Zinedin Zidan, dočekao je da prvi put ove sezone u jednoj utakmice i postigne i namesti gol. Paradoksalno, stradala je baš Malaga, Iskova Malaga, koja je na Rozaledi pretrpela poraz od 1:2. Pamtiće ga u Andaluziji, jer ko zna kad će se Malaga vratiti u elitu i imati priliku da se divi takvim asovima kakav je njen odbegli Isko.

A jeste as i danas se to videlo u svakom njegovom dodiru sa loptom. Nije baš ni da je nekog iznenadio. Dobro je poznato šta sve on ume. Samo smo malo zaboravili, pošto Zidan više veruje nekim drugim igračima. U Realu svi znaju. Svi znaju sve. Nije tu lako izabrati startnih 11.

Izabrane vesti

Isko je odličan primer. Davno su to primetili treneri manjih klubova. Kad igraš protiv Reala možda je i najbolje da Kraljevski klub izađe u najjačem sastavu. Pobediće i to je u redu. Ali kad na teren istrče onih gladni minuta - grizu. Pa tako i Isko, iako u njegovoj igri naizgled nema ničeg agresivnog. Zavisi valjda samo od toga šta podrazumevate pod tim terminom.

Recimo da nije napadan… Ili bar tako ne izgleda. A kad napadne…

Bio je to 29. minut i već tada su svi znali kako će se ovaj meč završiti. Drugi gol bio je puka formalnost. Da slučajno prednost ne isklizne iz šaka. Što bi se na kraju i desilo da nije bilo tog pogotka Kazemira. Dijego Rolan je pogodio za Malagu u trećem minutu sudijske nadoknade. Gol za čast i obraz. Rezultatski značaj neće imati.

Oduzeo mu ga je Isko kada je Kazemira poslužio kao na tacni.

Tamo je uostalom sve i počelo. U Malagi. Jeste profesionalnu karijeru počeo u Valensiji, ali baš na Rozaledi je Isko eksplodirao, baš je tamo proglašen za Zlatnog dečka evropskog fudbala… Ironije života, sada ju je ispratio u Segundu.

Primera, 32. kolo:

Petak:

Đirona - Betis 0:1 (0:1)
/Loren 36/

Subota:

Sevilja - Viljareal 2:2 (0:1)
/Nolito 78, Enzonzi 82 - Raba 36, Baka 68/

Barselona - Valensija 2:1 (1:0)
/Suarez 15, Umtiti 51 - Pareho 87pen/

Las Palmas - Sosijedad 0:1 (0:1)
/Ojarzabal 21/

Leganes - Selta 1:0 (0:0)
/Gerero 63/

Atletik Bilbao - Deportivo 2:3 (0:2)
/Raul Garsija 48, Suaseta 72 - Adrijan Lopez 6, 14, Borha Valje 53/

Nedelja:

Eibar - Alaves 0:1 (0:1)
/Guideti 5/

Atletiko Madrid - Levante 3:0 (1:0)
/Korea 33, Grizman 48, Tores 77/

Hetafe - Espanjol 1:0 (0:0)
/Suarez 53/

Malaga - Real Madrid 1:2 (0:1)
/Rolan 93 - Isko 29, Kazemiro 63/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Isko Alarkon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara