""
""

Malo je jedan majstor Suarez za podvig Liverpula, Matić spasilac Benfike, Azar sprečio bruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.02.13. | 23:04

Uz dva gola fenomenalnog Urugvajca, Liverpul bio na pragu čuda, ali ih je Karager skupo koštao. Čelsi jedva eliminisao Spartu. Srbin ohladio Asprindžije, perfektan učinak ruskih klubova

 

Izabrane vesti

Liverpul je klub koji režira čuda, ali večeras su stali na poslednoj prepreci. Zenit je u prvom meču slavio sa 2:0, i večeras vodio sa 1:0, ali je na kraju jedva uspeo da izbori prolaz u osminu finala Lige Evrope. Liverpul je slavio sa 3:1, uz dve majstorije Luisa Suareza, ali je falio još jedan gol za plasman među 16 najboljih.

Kada je Džejmi Karager u svom 150. meču u evro-kupovima (ujedno i poslednjem) „prodao“ loptu Hulku, a Brazilac se stuštio ka golu i prevario Reinu, malo ko je očekivao da Liverpul može do čuda. Ali, Enfild je čudna teritorija gde mnogi igrači na krilima čudesne podrške sa tribina igraju i iznad svojih mogućnosti. Rano primljeni gol nije pokolebao Redse. Pritiskali su svim silama kao da im fali jedan, a ne čak četiri gola. Luis Suarez nije odustajao nijednog trenutka i ubrzo je zapalio Enfild.

Majstorija Urugvajca u 28. minutu kada je lukavo kroz živi zid iz slobodnjaka pogodio gol Zenita je dala klrila domaćima. A, onda je Džoi Alen u finišu prvog poluvremena postigao tek drugi gol u dresu Liverpula od kada je letos došao iz Svonsija. Posle akcije Hendersona i Enrikea, Velšanin je iz drugog pokušaja iz neposredne blizine matirao Malafejeva i doneo preokret. Tek tada je Enfild zagrmeo... Bolji kraj poluvremena, Redsi nisu mogli da očekuju posle one gluposti Karagera na početku meča.

Nastavili su izabranici Brendana Rodžersa i u drugom delu da kidišu ka golu Rusa, a atmosfera je bila sve uzavrelija. Potpuni delirijum je nastao kada je Suarez novom majstorijom iz slobodnog udarca prebacio živi zid i povisio na 3:1. Mnogi su se tada setili reči Stivena Džerarda da je na Enfildu sve moguće. Samo jedan gol je falio Liverpulu do čudesnog preokreta. Menjao je Rodžers, uvodio sveže snage, a Zenit se povlačio pred svoj gol. Za Zenit je debitovao i naš Milan Rodić i uspeo da sa saigračima odoli pritiscima Liverpula.

Iako to niko nije očekivao drama je viđena i na Stamofrd Bridžu! Čelsi je na jedvite  jade eliminisao Spartu iz Praga i sprečio blamažu. Benitez se pravio pametan i odmarao Lamparda i Ivanovića, što mu se umalo nije obilo o glavu. Česi su vodili ranim golom Lafate i bili na pragu senzacije i produžetaka. Ali, popustili su u bukvalno poslednjim sekundima meča. Eden Azar je u drugom minutu nadoknade pronašao malo prostora na levoj strani što mu je bilo dovoljno da pošalje neodbranjiv hitac u mrežu hrabrih Čeha čiji nastup u Evropi je surovo okončan.

Benfika je kod kuće još jednom bila bolja od Leverkuzena – 2:1. Sva tri gola pala su u drugom poluvremenu. Džon je u 60. minutu sjajnim golom doneo vođstvo Portugalcima, Širle je izjednačio u 75, a Nemanja Matić je u 77. minutu osigurao plasman u osminu finala Lige Evrope.

Fenerbahče je u prvom meču protiv Bate Borisova izdržao od četvrtog minuta meča sa igračem manje i nije poklekao. Večeras su u revanšu igrali 70 i kusur minuta sa igračem više posle isključenja Bage i nisu ponovili grešku Belorusa. Iskoristili su brojčanu nadmoć i golom Baronija iz penala u sudijskoj nadoknadi meča obezbedili plasman u osminu finala gde ih očekuje senzacija iz Plzena.

Plzen je i večeras uzeo meru Napoliju i pokazao da onih 3:0 iz Napulja nisu bili slučajnost. Svestan da je eliminisan, trener Napolija Macari je izveo praktično rezervni tim, a Česi su to iskoristili da zabeleže još jedan trijumf. Golovima Kovarika i rezerviste Tekla koji je i u prvom meču ušao sa klupe i postigao pogodak, su slavili veliku pobedu i ostvarili fenomenalan rezultat.

Hanover je uspeo da postigne jedan gol protiv Anžija, ali to je bilo nedovoljno da sustignu poraz od 1:3 iz prvog meča. Pinto je u 70. minutu pogodio i dao nadu Nemcima da mogu do podviga. Ali, Anži je odoleo i golom Traorea u 98. minutu zaokružio fenomenalan uspeh ruskih klubova danas i pridružio se Rubinu i Zenitu među 16 najboljih.

Levante i Obefami Martins, iako gosti, i u revanšu su bili kobni po Olimpijakos – 1:0. Nigerijac je već u 15. minutu šokirao sve na Karaiskakiju, a ispostavilo se da je to bio pobedonosni gol na meču, tako da će se u narednoj rundi ukrstiti sa bivšim klubom – Rubinom iz Kazanja. Ljubomir Fejsa je igrao od početka, a Marka Pantelića nije bilo ni na klupi pirejskog kluba.

Bordo je, imajući pozitivan rezultat iz prvog meča zahvajujući golu u gostima (1:1), odigrao rasterećeno protiv Dinama iz Kijeva. Dijabate je u pravom trenutku postigao gol, četiri minuta pre odlaska na odmor, posle čega Ukrajinci nisu uspeli da se oporave – 1:0.   

 

LIGA EVROPE- 1/16 finala

Rubin – Atletiko 0:1 (0:0)
/Falkao 84)

Kluž – Inter 0:3 (0:2)
/Guarin 22, 45+2, Benasi 88/

Metalist – Njukasl 0:1 (0:0)
/Ameobi 64 penal/

Genk – Štutgart 0:2 (0:1)
/Boka 45, Gentner 59/

Dnjipro – Bazel 1:1 (0:0)
/Seleznjov 76 špenal – Šar 81 penal/

Lacio – Borusija Mehengladbah 2:0 (2:0)
/Kandreva 10, Gonzales 33/

Lion – Totenhem 1:1 (1:0)
/Gonalon 17 – Dembele 90/

Fenerbahče – Bate Borisov 1:0 (1:0)
/Baroni 45+1 penal/

Olimpijakos – Levante 0:1 (0:1)
/Martins 9/

Liverpul – Zenit 3:1 (2:1)
/Suarez 28, 59, Alen 43 – Hulk 19/

Bordo – Dinamo Kijev 1:0 (1:0)
/Dijabate 41/

Benfika – Bajer Leverkuzen 2:1 (0:0)
/Džon 60, Matić 77 – Širle 75/

Steaua – Ajaks - produžeci

Hanover – Anži 1:1 (0:0)
/Pinto 70 – Traore 90+8/

Čelsi – Sparta Prag 1:1 (0:1)
/Azar 90+2 – Lafata 17/

Viktorija Plzen – Napoli 2:0 (1:0)
/Kovarik 51, Tekl 74/

1/8 finala Lige Evrope

Inter – Totenhem
Čelsi – Steaua ili Ajaks
Zenit – Bazel
Levante – Rubin
Lacio – Genk
Anži – Njukasl
Benfika – Bordo
Fenerbahče – Plzen


tagovi

Anži MahačkalaBajer LeverkuzenBATE BorisovBenfikaBordoČelsiČeškaDžo AlenEden AzarEngleskaEvropaFenerbahčeFrancuskaGrčkaHulkItalijaKristijan BaroniLasina TraoreLevanteLiga EvropeLiverpulLuis SuarezNapoliNemackaNemanja MatićObafemi MartinsOlimpijakosPlzenPortugalRumunijaRusijaŠeik DijabateŠpanijaTurskaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara