""
""

Mančester Siti potpisao prvo pojačanje za narednu sezonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.14. | 19:31

Po izričitoj želji Manuela Pelegrinija, klub sa Etihada je kaparisao argentinskog vezistu Bruna Zukulinija

Tek što je završen zimski prlelazni rok, a Mančester Siti je već počeo da razrađuje startegiju za letnju fudbalsku pijacu. Građani minulog januara nisu doveli nijednog fudbalera, ali su za naredno leto već kaparisali prvo pojačanje.

Izabrane vesti

Od 1. juna, novi član Mančester Sitija biće argentinski vezista Bruno Zukulini, trenutno fudbaler Rasinga iz Aveljanede. To je potvrđeno i iz argentinskog kluba.
Svake godine pokušavamo da napravimo snažan tim i osvojimo titulu, ali na kraju ništa od toga ne bude. Želimo da zadržimo najbolje igrače i da se još pojačamo, ali ne možemo da izdržimo pritisak iz Evrope za naše najbolje igrače poput Vijeta De Paula ili Bruna Zukulinija koji je već potpisao predugovor sa Mančester Sitijem i narednog juna će postati njihov član”, rekao je Rasingov predsednik Viktor Blanko.

Bruno Zukulini je talentovani 20-godišnji fudbaler koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Inače, on je brat mnogo poznatijeg Franka Zukulinija koji je igrao za Hofenhajm, Đenovu i Saragosu, a trenutno je član Arsenala iz Sarandija.

Mlađi Zukulini je standardan član reprezentacije Argentine za igrače do 20 godina, a Mančester Siti je za njega platio oko tri miliona evra. On dolazi na izričit zahtev trenera Manuela Pelegrinija, inače sjajnog pozanavoca prilika u južno-američkom fudbalu koji je često tokom karijere u Viljarealu, Realu i Malagi umeo da pogodi sa dovođenjem talentovanih fudbalera iz Južne Amerike. Zukulinijev dolazak će verovatno značiti i odlazak Džeka Rodvela ili Havija Garsije na koje Pelegrini previše i ne računa.

Budući da je Zukulini poreklom Italijan i da poseduje i italijanski pasoš, neće imati probleme oko dobijanja radne dozvole za igranje u Premijer ligi. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaMančester SitiEngleskaEvropaBruno Zukulini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara