"Vil Grig (levo)"
"Vil Grig (levo)"

Manija koja je zahvatila ceo svet: Vil Grig gori (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.16. | 11:36

Jedan od najpopularnijih fudbalera na Evropskom prvenstvu u Francuskoj još uvek nije debitovao za Severnu Irsku na velikom takmičenju

Vil Grig (levo)

Čovek koji je obeležio Evropsko prvenstvo u Francuskoj u proteklih devet dana definitvno je napadač Severne Irske Vil Grig. Iako nije šutnuo loptu za 180 minuta, te je presedeo na klupi obe utakmice sa Poljskom (0:1) i Ukrajinom (2:0), njegovo ime je poznato mnogim ljubiteljima fudbala širom Evrope. 

Izabrane vesti

Nema ko nije čuo tokom utakmica Norn Ajrona obradu legendarnog hita Gale iz 90-ih godina prošlog veka „Freed from desire“, koju su fanovi Severne Irske pozajmili od navijača Vigana, kluba za koji trenutno nastupa 24-godišnji napadač.

Vil Grig je prošle sezone postigao 25 golova za Latikse u Trećoj ligi Engleske, uveo ih je u Čempionšip i izborio se za mesto među 23 putnika u Francusku. Dugo je trajala dilema hoće li ga selektor Majkl O'Nil voditi na EURO, jer mu ne trebaju četiri napadača, ali je golom u prijateljskom meču protiv Belorusije nekoliko dana pre zaključenja spiska ubedio trenera da treba da se nađe u avionu za Pariz.

Navijači Severne Irske su tako dobili na poklon vrhunski navijački hit „Will Grigg's on fire“, pesmu koja je zarazila celu Francusku i koju istovremeno pevaju i navijači svih ostalih reprezentacija. Čak su je i Englezi obradili, Griga su zamenili Markusom Rašfordom, ali džaba... Ubedljivo najjače žurke su na utakmicama Norn Ajrona, što je posebno bilo primetno tokom meča sa Ukrajinom i pobede od 2:0, kada je jednom navijaču od uzbuđenja čak stalo srce. Na žalost...

Vil Grig manija vlada i izvan granica Francuske, a da je stvar otišla predaleko i da su svi poludeli zbog pesme o fudbaleru Vigana svedoči i činjenica da su vatrogasne službe u Severnoj Irskoj prethodnih dana zatrpane pozivima građana koji im se obraćaju sa „Will Grigg's on fire“ (Vil Grg gori). Toliko je bilo poziva da su vlasti morale da apeluju da se prestane sa uznemiravanjem vatrogasaca, koji ne mogu da rade svoj posao zbog pijanih navijača.

Ali, za sada Vil Grig gori samo na klupi, jer ga selektor Majkl O'Nil nije koristio nijednom u prethodna dva meča. Teško da će biti starter i u trećem kolu protiv Nemačke, jer je Konor Vašington partijom protiv Ukrajine zacementirao mesto u napadu čak i pre prve zvezde Kajla Lafertija koji se pomirio sa ulogom rezerve.

Bez obzira na sve, za Vila Griga danas malo ko nije čuo, u šta sam se lično uverio i pre nekoliko večeri na terminu na malom fudbalu, posle jednog gola, kada je saigrač iz čista mira zapeva ovu pesmicu. Mi smo čak u redakciji kolegu Gligorića ubacili u pesmu umesto Vila Griga i zvuči odlično.

„Will Grigg's on fire“ je postala apsolutni hit, a možete samo zamisliti kolika će hitčina biti, ako u nekom trenutku na utakmici protiv Nemačke na Parku prinčeva u utorak uveče Vil Grig bude dobio šansu da uđe u igru. Tribine će bukvalno izgoreti, a to je najlepša strana fudbala.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vil Grigreprezentativni fudbalreprezentacija Severne Irskemeđunarodni fudbalEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara