""
""

Marić za MOZZART: Zvezda je jaka, ali nema šanse da ispustimo prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.15. | 20:29

Australijski centar srpskog porekla sumira utiske posle velike pobede nad crveno-belima

Derbi utakmica ABA lige, odigrana u “Morači”, između Budućnosti i Crvene zvezde pripala je domaćem sastavu (68:54). Podgoričani su bili silno motivisani jer su želeli da sačuvaju lidersku poziciju na Jadranu, a MVP meča, Aleks Marić za Mozzart Sport kaže da je i pored pobede iza Đetića ostao izuzetno težak meč.
Zvezda ima sjajne igrače i dobar kolektiv, a sam plasman u Top 16 fazu Evrolige sve govori o Beograđanima. To je dobro za našu košarku, a i nas su dodatno motivisali“.

Izabrane vesti

Očekivalo se da će Zvezda na krilima velike pobede nad Bajernom stići u Podgoricu i zabeležiti trijumf?
Očigledno da ih je stigao umor jer su imali tri teške utakmice sa Himkijem, Realom i Bajernom, ali i to je ljudski. Mi smo bili silno motivisani i zasluženo smo pobedili“.

Pred vašom ekipom je serija teških utakmica?
”Da, serija je krenula sa Zvezdom, a nastavlja se duelima sa Megom, Zadrom, Tajfunom i Cedevitom. Samo smo u meču protiv Tajfuna domaćini. Dolaze utakmice u kojima moramo da pokažemo ko smo i šta smo. Želimo da sačuvamo prvo mesto jer je to naš cilj“.

Očigledno je da su pojedini igrači, ali i ceo kolektiv, dostigli zavidan nivo forme?
Tadija  Dragićević odlično igra, šuterski je raspoložen, Suad Šehović je pravi predvodnik ekipe na parketu, ali i van njega. Povređen je odigrao poslednju utakmicu. Svi momci su sjajni i u dobroj su formi“.

Prva naredna utakmica je protiv Mege?
”Imaju sjajan tim, pojedince, trenera i biće teško. Dobro je što će nam se priključiti Džulijus Dženkins koji će do četvrtka odraditi par treninga i on je veliko pojačanje za ekipu koja je trenutno više nego zadovoljna trenutnim stanjem na tabeli“, rekao je na kraju Marić.

Piše: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com) 

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaJadranska ligaEvropaFK Crvena zvezdaCrna GoraBudućnost PodgoricaAleks Marić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara