"Žoao Mario i Lingard"
"Žoao Mario i Lingard"

Mario pobedu napravio: Portugalcima derbi Grupe B i najveće šanse za polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.06.15. | 22:47

Englezi potpuno razočarali u uvodnom meču EP za mlade

Žoao Mario i LingardVeliki na rečima, mali na delima. Mladi reprezentativci Engleske stigli su na Prvenstvo Evrope kao jedni od favorita, okupili moćnan tim, pozvali neke od zvezda Premijer lige, ali kad je trebalo opravdati taj status poptuno su zatajili. Doduše, protivnik im je bila sjajna selekcija Portugala koja je taktički nadmudrila selekciju Gereta Suatgejta i slavljem od 1:0 zaposela lidersku poziciju u Grupi B.

Trenutak odluke na stadionu u Uherskim Hradištima - nama dobro poznatom, jer je na njemu seniorska reprezentacija Srbije odigrala prvi meč u istoriji - desio se u 57. minutu. Napadač Sportinga Žoao Mario sačekao je odbitak posle stative Bernarda Silve i sa šest metara ugurao loptu u mrežu. Za najavu prvog slavlja Rija Žorža koja posle prve runde ima najveće šanse da se iz ove grupe plasira u polufinale.

Izabrane vesti

Portugalci su bili sjajno organizovani na sredini terena, nisu dozvolili protivniku da dođe do prilika, pa do izražaja nisu mogli da dođu kvaliteti Harija Kejna, najisturenijeg fudbalera Gordi albiona. Špic Totenhema je zato često morao da se vraća duboko u polje i ponekad sam organizuje napad, ali protiv zgusnute odbrane rivala jednostavno nijie mogao da igra sam. Kako je vreme prolazilo, Englezi su bili sve opasniji i preko rezerviste Denija Ingsa pred kraj imali poslednju priliku, no lopta je odletela iznad prečke.

Englezima je nedostajao i Saido Berahino kome je tokom dana potvrđena dijagnoza povrede kolena, pa je za njega šampionat završen, dok su Portuglci pokazali da sjajno rade sa mlađim selekcijama i opravdano jurišaju na titulu prvaka Evrope za uzrast do 21 godine.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoao Marioreprezentativni fudbalPortugalmeđunarodni fudbalEvropsko prvenstvo za mlade - U21EvropaEP do 21 Češka EngleskaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara