Markus Rašford postaje peti najplaćeniji igrač Mančestera

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.19. | 16:51

Na stolu je novi ugovor, do leta 2024.

Sedmica u kojoj su završili veliki posao „vezivanjem“ Ole Gunara Solskjera za klupu do juna 2022. mogla bi da postane još bolja za čelnike Mančester junajteda, pošto su, prema izveštajima ostrvskih medija, pred potpisom novog ugovora sa – Markusom Rašfordom.

Reprezentativac Engleske je procvetao otkako je Norvežanin preuzeo komandnu palicu od Žozea Murinja, dao je devet golova – uključujući i subotnji protiv Votforda – na 19 utakmica i logično je da dobije povećanje plate. Prema saznanjima Dejli mejla sedmična primanja će mu sa 75.000 evra biti duplirna. Prostom računicom dolazi se do 150.000 evra svakog ponedeljka, odnosno 7.800.000 evra na godišnjem nivou.

Izabrane vesti

Pretpostavlja se da bi Rašford potpisao na pet sezona, do juna 2024, što bi automatski značilo da Mančester odbija bilo kakvu pomisao za prodaju 21-godišnjeg špica, za koga su se, navodno, od početka 2019. interesovali Barselona i Real Madrid. Na Old Trafordu nemaju nameru da ga prodaju, već da oko produkta akademije grade tim koji bi u budućnosti trebalo ponovo da osvoji Premijer ligu.

Rašfordu je ostala još samo godina po aktulenom ugovoru, Mančester ima opciju po kojoj automatski saradnju može da produži za još jednu, mada je izvesno da želi na duge staze, sve do leta 2024. da osigura nejgov ostanak. I što je najvažnije, njemu se ne ide u kontinentlani deo Evrope, želi da ostane u Engleskoj, pa se samo čeka zvanična potvrda dogovora.

Potpisom novog petogodišnjeg ugovora, Markus Rašford će postati peti najplaćeniji  fudbaler u svlačionici Mančestera, pošto više od njega zarađuju samo Aleksis Sančez (450.000 funti sedmično), Pol Pogba (260.000), Romelu Lukaku (220.000) i David de Hea (200.000).

Za razliku od Markusa Rašforda, pregovori sa Anderom Ererom i Huanom Matom (na leto im ističe saradnja) oko potpisa novih ugovora ne idu tako glatko, isto važi i za Davida de Heu, uz napomenu da je Junajted pre nekoliko meseci iskoristio klauzulu i golmana reprezentacije Španije zacementirao makar do juna 2020.

FOTO: Reuters


tagovi

Markus Rašfordnovi ugovor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara