""
""

Matić je Čukin velemajstor, a Kajević igrač koji pravi razliku: Ordabasi sa tri komada počašćen na Banovom brdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.06.16. | 22:17

Brđani ubedljivim trijumfom došli nadomak plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope– 3:0

Bez pravih majstora nema prave igre, a bez iskusnih asova ni rezultata na evrosceni. Srećom, Čukarički ih ima u svojim redovima, a to su Igor Matić i Asmir Kajević, čiji su potezi u drugom poluvremenu bili kobni po neubedljivi, ali i desetkovani Ordabasi, koji je večeras na Banovom brdu počašćen sa tri gola u svojoj mreži – 3:0 (0:0).

Izabrane vesti

Brđani su od početka do kraja utakmice diktirali tempo igre, ali je trener domaćih Milan Lešnjak tek uvođenjem iskusnog kapitena uspeo da promeni situaciju na terenu, pa je Matić liderski predvodio svoj tim do velikog trijumfa.

Već u četvrtom minutu ogromna prilika za Čukarički. Kapiten Ordabasija Muhtar Muhtarov rukama je držao Đorđa Đurića u svom šesnaestercu, pa sudija Fabio Verasimo nije imao nikakvu dilemu, pokazao je automatski na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Lukas Pjasentin, ali je udarac bio previše traljav i bio je to lak plen za Sergeja Bojčenka.

Do nove velike prilike čekalo se do 17. minuta, kada je Kajević perfektnom loptom spojio Kneževića sa golom, ali je ovaj malo oklevao, što je iskoristio iskusni Abdulin i poslao je u korner.  Utakmicu je u korenu promenio katastrafalan potez kapitena Ordabasija Mihtarova u 29. minutu, koji je preoštro startovao na Fofanu i zaradio drugi žuti karton, ostavivši svoj tim sat vremena igre na cedilu.

Ipak, od trenutka kada je Čukarički stekao brojčanu nadmoć na terenu, pa praktično do kraja prvog poluvremena nije bilo prilike pred golom gostiju. Ordabasi se svesno zatvorio i počeo da preti iz kontranapada, a jedan takav u 40. minutu mogao je vrlo lako da iskoristi Filip Kasalica. Međutim, njegov udarac iz prilič no nezgodne pozicije Stevanović je uspeo da izboksuje u korner.

Iznenadio je Lešnjak izmenom na poluvremenu. Očekivalo se da bi na teren mogao kapiten Igor Matić, ali ne i da će zameniti napadača Stanišu Mandića. Najiskusnijem igraču, ali najvećem majstoru ove igre u dresu Čukaričkog, trebalo je svega dva minuta da u potpnunosti promeni kompletnu utakmicu.

Kajević i Matić su zaigrali odmah iza napadača, što je otvorilo dosta prostora Fofani, pa je ovaj već u 48. minutu topovskim udarcem uzdrmao prečku, a u nastavku akcije Abdulin je srušio Kajevića i Portugalac ponovo nije imao dilemu. Ovoga puta Matić je stavio lotpu na „kreč“, ali je udarac i ovoga puta bio previše slab, međutim, lopta je prošla ispod ruku Bojčenka.

Tada je sve bilo u rukama Čukaričkog, čiji su igrači osetili paniku u protivničkim redovima i to ekspresno pretvorili u još jedan pogodak. U tom 52. minutu viđena je najlepša akcija na utakmici. Lagator je povukao napad svog tima, usledio je pas do Fofane, a ovaj majstorski spojio Kajevića sa golom, što je odlični vezista rutinski pretvorio u pogodak.

Treći gol u mreži Ordabasija visio je od tog trenutka u vazduhu, a Matić nastavio kapitenski da predvodi svoj tim do jedne od najubedljivijih pobeda na evrosceni u istoriji kluba. Ordabasi je nokautiran u 68. minutu, kada je konačno po levom boku probio Živković i pronašao Matića na prvoj stativi.

Nakon svega viđenog na večerašnjoj utakmici, revaš u Šimkentu za sedam dana trebalo bi da predstavlja čisto otaljavanje posla za Beograđane, ali kvalitetna igra iz ove utakmice mora da dobije svoju potvrdu u Kazahstanu.

ČUKARIČKI - ORDABASI 3:0 (0:0)
/Matić 48 pen i 68, Kajević 52/

BeogradStadion: Čukaričkog

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović – Stojković, Đurić, Pjasentin, Živković – Janković (od 60. Docić), Lagator, Knežević (od 78. Mašović), Kajević, Mandić (od 46. Matić) – Fofana.

ORDABASI (4-2-3-1): Bojčenko – Simčević, Abdulin, Mukhtarov, Adjerbekov – Dijakato, Čate, Tungišbajev, Gogua, Tolebek - Kasalica.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Liga EvropeIgor MatićČukaričkiAsmir Kajević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara