""
""

Mehelen nije izdržao: Sale Janković i srpski triling ostali bez Evrope i krune sjajne sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.05.15. | 19:57

Šarlroa nadoknadila deficit iz prvog meča i pobedom od 2:0 izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope

Srpski Mehelen je pao na poslednjoj prepreci za plasman u Evropu! Ekipa koju predvodi Aleksandar Janković, a za koju igraju naš internacionalci Kosanović, Obradović i Veselinović je poražena u revanš meču finala plej-ofa od Šarlroe i nije uspela da izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Mehelen je branio prednost od 2:1 iz prvog meča kada je slavio na svom terenu zahvaljujući evrogolu Kosanovića, ali nije uspeo da izdrži u Šarlroi koja je u ligaškom edelu takmičenja bila jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Domaći tim je nadoknadio deficit iz prvog duela i pobedom od 2:0 krunisao sjajnu sezonu u kojoj je često umeo da pomrsi konce favoritima što mu je omoguććilo peto mesto na tabeli na kraju.

Mehelen je imao sezonu iznad svih očekivanja. Kada je Janković došao u klub, pred njega je postavljen cilj da se izbegne borba za opstanak, a o Evropi niko nije razmišljao. Posle 11 ipo meseci rada i 40 prvenstvenih mečeva u maratonskoj i iscrpljujućoj sezoni, Mehelen je umalo ostvario senzacionalan plasman u Evropi. Ipak, Šarlroa je bila jača i bolja.

Domaći tim je danas zasluženo slavio. Mehelen je branio prednost iz prvog duela, Šarlroa je više napadala. U 68. minutu, Mehelen je imao najbolju šansu na utakmici, ali je Hani propustio zicer za vođstvo. Već u sledećem napadu je stigla surova kazna, pošto je Grk Marinos udarcem glavom doveo Šarlrou u vođstvo.

Jankovićev tim nije više imao šta da izugbi, krenuo je na sve ili ništa, da bi Ndongala u finišu meča iskoristio prostor koji mu se ootvorio i rešio pitanje pobednika.

Ipak, Mehelen je ove sezone nadmašio očekivanja, Janković ostvario rezultate kakve niko nije očekivao, a srpski internacionalci će obezbediti transfere u druge klubove. Za Veselinovića se interesuje Ostende, Obradović je na korak od Anderlehta, a Kosanovića traže Verder, Ingolštat i Ajntraht iz Frankfurta. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

ŠarlroaŽupiler Pro ligaMiloš KosanovićMehelenIvan ObradovićEvropaDalibor VeselinovićBelgijaAleksandar Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara