"Kevin-Prins Boateng"
"Kevin-Prins Boateng"

Mihajlović dobija pojačanje iz Gelzenkirhena, Boateng otpušten, Šalke uštedeo 2.400.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.12.15. | 18:58

Potpis za Rosonere već u januaru

Kevin-Prins BoatengKraj agonije u Gelzenkirhenu. Šalke i Kevin Princ Boateng postigli su dogovor po kome je reprezentativac Gane dobio čiste papire i odrešene ruke da već u januaru potiše za Milan. Englezi, doduše, spekulišu o interesovanju nekih premijerligaških klubova, ali Boateng već neko vreme trenira i igra prijateljske utakmice za Rosonere pa bi nekako najlogičnije bilo da i ostane na San Siru.

Potencijalno pristojno pojačanje za Sinišu Mihajlovića, posebno imajući u vidu da ga je Milan i prodao Šalkeu za 10.000.000 evra. Sada je slobodan igrač što znači da bi stigao za džabe. Ceh će platiti Šalke, ali je i nemački prvoligaš uspeo da uštedi. Naime, da je Boateng insistirao da do kraja odradi ugovor - isticao je 30. juna sa opcijom da se produži na još godinu dana - Šalke bi morao da mu isplati i preostalih šest meseci. Kako je Boatengova mesečna plata čak 400.000 evra taj bi luksuz koštao Šalke dodatnih 2.400.000 evra.

Izabrane vesti

Boateng se, ipak, uželeo fudbala i rešio da je najpametnije da požuri i već u januaru pronađe klub. Odnosno zajednički jezik sa Milanom, koji mu sigurno neće dati primanja kakva je imao u Bundesligi. Pretpostavlja se, međutim, da određena obećanja već postoje i da će Boateng potpisati šestomesečni ugovor uz klauzulu o produženju saradnje do leta 2017. godine.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ANemackaMilanKevin Prins BoatengItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara