""
""

Mihin Torino se provukao u Krotoneu, Adel Tarabt ustao na pravu nogu, srećna cela Đenova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.10.17. | 17:04

Kaljari u crnoj seriji, Sampdorija i Bolonja pozitivna iznenađenja

U vikendu derbija, standardni termin Serije A “nedeljom u tri” je prošao bez nekih velikih utakmica, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Nije igrao niko od velikih klubova, ali su se zato raspoređivali bodovi koji će kasnije mnogo značiti u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Bio je ovo loš dan za Sinišu Mihajlovića i njegov Torino, lep dan za sve u Đenovi, lepo raspoloženje raste u Bolonji, a Kjevo je u svom stilu uhvatio vrapca u šaku umesto da juri goluba na grani.  

Torino je u prošlom kolu prokockao pobedu protiv Verone, a danas je na sličan način uspeo da se spasi poraza od još jednog kandidata za ispadanje. Krotone je vodio do 93. minuta, ali je Mihin tim uspeo da se u poslednjim trenucima sačuva - 2:2.

Opet je odbrana bila rak-rana Mihajlovićevog tima. Krotone je poveo posle lepe solo-akcije Rodena, da bi Jago Falke u 54. minutu izjednačio još lepšom “plasirkom” sa 18 metara. Ipak, Krotone je opet poveo posle desetak minuta. Martela je pogodio posle sjajne asistencije Simija koji je jednim potezom izbacio kompeltnu odbranu gostiju. Mihajlovićev tim je napadao u nastavku i izjednačio golom glavom De Silvestrija posle kornera u 93. minutu. Ali je u 94. minutu Sirigu sjajnom inetrvencijom morao da spašava i bod Torinu.

Nema šta, defanzivna linija je veliki problem Mihajlovića

Sa sjajnim igrama i rezultatima je nastavila Sampdorija. Trenutno su šesti na tabeli pošto su preokrenuli i pobedili Atalantu sa 3:1. Gosti su poveli golom glavom Brajana Kristantea, ali je potom Dorija uzvratila sa još dva gola glavom u intervalu od tri minuta. Prvo Zapata, a onda i Kaprari. Tačku je stavio talentovani Karol Lineti posle divne solo završnice.

Još više slavi druga polovina najveće italijanske luke. Pobedila je i Đenova. I prekinula seriju loših rezultata pošto je na Sardiniji savladala Kaljari sa 3:2. Domaći tim je odigrao očajno i nalazi se u strašnom padu forme pošto mu je ovo četvrti uzastopni poraz. Danas su zaslužili i ubedljivji poraz, ali ih je spasavao golman Kranjo. Blistao je Adel Tarabt, koji je prvo sjajnom asistencijom proigrao Galabinova za 1:0, a onda udarcem sa distance krunisao prelepu akciju gostiju za 2:0. Marokanac je bio raspoložen za igru, što je retkost. Ali kada ima ovakav dan, onda ga je uživanje gledati… 

 

Nadu Kaljariju je vratio Pavoleti pogotkom glavom, ali je Rigoni na sličan način pogodio za 3:1, pa ni gol iz penala u finišu meča nije pomogao Sardima da izbegnu poraz.

U odličnoj formi je i Bolonja koja je na svom terenu bez većih problema savladala SPAL sa 2:1. Prvo je Poli ugurao loptu skoro sa gol linije, a onda je Salomon očajnom intervencijom pogodio sopstvenu mrežu. Za utehu gostima ostaje prelep gol Antenućija u finišu meča…

Sasuolu gori pod nogama, ali to nije mnogo zanimalo Kjevo, koji je u svom stilu odigrao na bod i izborio remi bez golova. Klasičan način na koji Leteći magarci godinama opstaju u ligi sa preiskusnim timom… 

Serija A, 8. kolo:

Subota

Juventus - Lacio 1:2 (1:0)
/Kosta 24 - Imobile 45, 54/ 

Roma - Napoli 0:1 (0:1)
/Insinje 20/

Nedelja

Fjorentina - Udineze 2:1 (1:0)
/Tero 28, 57 - Samir 72/

Bolonja - SPAL 2:1 (1:0)
/Poli 30, Salomon 48 autogol - Antenući 88/

Kaljari - Đenova 2:3 (0:2)
/Pavoleti 48, Žoao Pedro 78 penal - Galabinov 8, Tarabt 35, Rigoni 75/

Krotone - Torino 2:2 (1:0)
/Roden 25, Martela 64 - Falke 54, De Silvestri 90+2/

Sampdorija - Atalanta 3:1 (0:1)
/Zapata 56, Kaprari 59, Lineti 69 - Kristante 21/

Sasuolo - Kjevo 0:0

20.45: (2,20) Inter (3,45) Milan (3,25)

 

Ponedeljak

20.45: (1,90) Verona (3,45) Benevento (4,20)

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)


tagovi

Adel TarabtAndrea PoliAtalantaBolonjaBrajan KristanteDuvan ZapataĐanluka KaprariĐenovaItalijaJago FalkeKaljariKjevoKrotoneLeonardo PavoletiMirko AntenućiSampdorijasasuoloSerija ASiniša MihajlovićTorinoŽoao Pedro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara