Milić heroj u pobedi boljoj od seksa

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.02.19. | 11:12

Belorusi euforični posle pobede nad Arsenalom

Zablistao je 38-godišnji Aleksej Baga još kada je na konferenciji za novinare pre meča rekao: “Pravi muškarci će za Dan Zaljubljenih biti na stadionu“. Posle senzacionalne pobede nad Arsenalom od 1:0 mogao je sebi da dozvoli da podseti javnost da se nije bez osnova pravio važan.
Bolje od seksa“, opisao je trener BATE Borisova osećaj pobeda minimalca protiv gostiju iz Londona.
Istorijski dan. Svaka čast momcima“, dodao je.

Ima i zbog čega da bude ponosan. Unaj Emeri, koji je još kao trener Sevilje doktorirao na Ligi Evrope ovog puta je za razliku od grupne faze takmičenja na teren poslao najjači sastav. A Belorusima je ovo bila prva takmičarska utakmica još od 2. decembra i duge pauze u domaćem prvenstvu.
Fizički smo svakako zaostajali za Englezima. Ali psihologija igra važnu ulogu“, smiren je mladi strateg.

Izabrane vesti

Posebno zadovoljan time kako je BATE sigurno izgledao u drugom poluvremenu. Trudio se Arsenal, ali nije uspevao mnogo toga da kreira. Setiće se neki navijači Crvene zvezde sličnih utakmica...
Pravili su nam problem po desnom krilu, Kolašinac zaista ima dobru levicu, pa smo tu rotirali Nemanju Milića, Maksima Skaviša, da bi na kraju utakmicu tamo završio Igor Stasevič. Možda nisu imali mnogo šansi, ali pritisak je bio jak i to što smo ga izdržali je velika stvar za nas. Rekao sam već da možemo da i sa ovakvim rivalima igramo na rezultat“.

Kad smo već pomenuli Milića, upitan je Baga i da oceni debi dojučerašnjeg fudbalera Crvene zvezde u Borisovu.
Milić je odigrao sjajan meč. On je već igrao ovakve utakmice, igrao je i na Emirejtsu, igrao je protiv nas ovde, iskusan je fudbaler. Da li je bolji ili gori od Mirka Ivanića? To nije važno, hajde da se ne prisećamo igrača koje smo nekad imali. Oni su bili sjajni, ali sada su tu drugi  momci. A ovi koji su igrali danas su heroji“, hvali Baga.

Naravno, gol prednosti nikako ne znači da je BATE već prošao u osminu finala. Štaviše, Arsenal je i dalje favorit za prolaz dalje.
Igraćemo na velikom stadionu protiv velikog tima. Ovo je samo mali korak, najteža uakmcia nas tek čeka, ali ponavljamo: za ovo smo se spremali“.

U prilog toj tezi i informacija da BATE već danas putuje za London kako bi se u miru pripremao za revanš sa Arsenalom narednog četvtka.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Nemanja Milić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara