""
""

Miloš Krasić i evrogol ostavili Legiju bez titule, biće drama u poslednjem kolu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.16. | 22:44

Lider iz Varšave je imao šansu večeras da pobedom kolo pre kraja obezbedi šampionsku krunu

Legija iz Varšave je u prošlom kolu deklasirala Pjast sa 4:0 i dva kola pre kraja prvenstva pobegla na tri boda prednosti rivalu sa kojim se juri cele sezone u borbi za titulu. Večeras je velikan iz Varšave imao prvu meč loptu i očekivalo se da pobedom nad Lehijom u Gdanjsku overi titulu kolo pre kraja.

Izabrane vesti

Ali Lehija nije mislila tako! Zeleno-beli su u Gdanjsku bacili lidera na kolena i pobedom od 2:0 odložili odluku o prvaku Poljske za poslednje kolo, s obzirom da je Pjast pobedio Ruh sa 3:0 i bodovno se poravnao sa Legijom na vrhu tabele. Klub iz Varšave je i dalje lider zbog većeg broja bodova u ligaškom delu sezone, ali moraće u poslednjem kolu da savlada Pogon kako ne bi ostao bez titule u finalnih 90 minuta sezone.

Jedan od najzaslužnijih što će u Poljskoj vladati drama u poslednjem kolu je Miloš Krasić. Bivši reprezentativac Srbije je postigao drugi gol za Lehiju na meču i prelomio pitanje pobednika u 50. minutu. Desetak minuta kasnije, Legija je ostala sa igračem manje i sve je bilo jasno...

Prethodno je kapiten domaćih Slavomir Peško evrogolom u 20. minutu načeo goste iz Varšave i najavio im da večeras neće proslaviti titulu.

Krasić je odigrao ceo meč za Legiju. Baš kao i bivši vezista Crvene zvezde Aleksandar Kovačević i golman mlade reprezentacije Srbije Vanja Milinković Savić. Srbi su večeras žestoko stali na žulj Legiji...

Pitanje prvaka Poljske je interesantno i iz perspektive Crvene zvezde. Zbog žreba za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Ako Legija bude prvak, ide u grupu nosilaca i ne može da se sastane sa crveno-belima u drugom kolu, a ako to bude Pjast on će biti nepovlašćen i potencijalno najteži rival srpskom šampionu. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

PoljskaPjast Gljivicemeđunarodni fudbalMarko KrasićLehijaLegijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara