""
""

Mirko Slomka slomio Borusiju! Golčina Čalanoglua i tri promašena penala u Nirnbergu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.02.14. | 17:32

Slobodan Rajković zaigrao prvi put posle devet meseci, Hamburg slavio posle pet vezanih poraza (3:0), Menhengladbah u krizi

Dolazak Mirka Slomke za čas je preporodio Hamburg! Klub iz najveće nemačke luke naređao je pet poraza u svim takmičenjima, poslednji put na svom terenu slavio još u novembru, a onda je pod rukovodstvom novog stručnjaka na obe plećke položio vicešampiona Evrope, Borusiju iz Dortmunda –3:0.

U osvit prvog meča osmine finala Lige šampiona, protiv Zenita, Milioneri su se proveli kao bos po trnju na Imteh areni. Jirgen Klop je posle pet vetzanih pobeda rešio da odmori Rojsa i Levandovskog (ušli tek u drugom poluvremenu) i to kockanje mu se osvetilo, pošto je razigrani domaći tim pokazao zube i pred kraj prvog poluvremena naplatio inicijativu golom Čeha Jiričeka. Već početkom drugog najbolji strelac Hamburga Lasoga je duplirao vođstvo, ali je najviše aplauza zaslužio Turčin Hakan Čalanoglu, jer je golčinom sa 40 metara zapečatio sumorno popodne Burusije. Sve što su gosti uspeli jeste da posle šuta Papastatopulosa pogode prešku. Doduše, posle odbrane golmana Adlera.

Izabrane vesti

Prvi put od 18. maja prošle godine u sastavu Hamburga našao se srpski reprezentativac Slobodan Rajković, dok je Miloš Jojić posle sjajnog debija prošle sedmice kompletan meč presedeo na klupi.

Još jedan zimski davljenik plovi ka luci spasa. Nirnberg nije znao za pobedu u jesenjem delu prvenstva, onda je vaskrsnuo i posle Hofenhajma, Herte i Augsburga uspeo da savlada direktnog konkurenta za očuvanje elitnog statusa, Ajntraht iz Braunšvajga. I to u ludom meču koji će se pamtiti po tome što su dva gola vredna preokreta postignuta za svega 60 sekundi, a plus su promašena čak tri penala!? Domaćin, koji je od 32. minuta igrao bez isključenog Nilsona, najpre je poravnao posle samo devet sekundi igre u nastavku, preko Japanca Kjotakea (najbrži gol u drugom poluvremenu u Nemačkoj ikada), isti igrač propustio je u 68. minutu priliku da overi pobedu, a za bodovima mogu da žale i gosti, jer su Bičakčić i Kumbela bili neprecizni sa 11 metara.

I to je prvi put u pola veka dugoj istoriji Bundeslige da su na jednom meču promašena tri jedanaesterca!

Levan Kobijašvili je vodio Hertu ka trijumfu na Mercedes benz areni i sa 36 godina i 227 dana postao najstariji strelac u istoriji Bundeslige, a da je ovo dan kad rekordi padaju kao od šale potvrdio je Tobijas Verner čiji je pogodak Frajburgu bio jubuilarni stoti za Augsburg u prvoj nemačkoj diviziji.

Zabrljala je i Borusija iz Menhengladbaha kojoj ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna da savlada Hofenhajm, čime je ekipa Lusijana Favra potvrdila da je u velikoj krizi, jer već pet mečeva ne zna za pobedu.

BUNDESLIGA – 22. KOLO:

Petak:

Šalke – Majnc 0:0

Subota:

Borusija Menhengladbah – Hofenhajm 2:2 (2:0)
/Herman 4, Jančke 18 – Firmino 57, Salihović 82 pen/

Štutgart – Herta 1:2 (1:1)
/Boka 45 – Kobijašvili 5, Vegner 87/

Hamburger – Borusija Dortmund 3:0 (1:0)
/Jiraček 42, Lasoga 58, Čalanoglu 90+1/

Nirnberg – Ajntraht Braunšvajg 2:1 (0:1)
/Kjotake 46, Pekhart 47 – Kumela 34/

Frajburg – Augsburg 2:4 (1:1)
/Šmid 17, Mehmedi 73 – Verner 7, Verheg 78, Altintop 85, Han 90+4/

Volfsburg – Bajer Leverkuzen 3:1 (1:1)
/Dost 13, Gustavo 58, Rodrigez 72 - Sam 45/

Nedelja:
15.30 Ajntraht Frankfurt – Verder
17.30 Hanover – Bajern Minhen

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

NemackaHamburgMirko SlomkaHamburgerEvropaBundesligaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara