""
""

Mister Gol!

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.15. | 22:45

Vrtoglavi podaci i statistika Roberta Levandovskog od kojih zastaje dah... Ali i ispisuje istorija!

"Kakav Mesi, kakav Ronaldo, Levandovski je sada apsolutni hit".

Izabrane vesti

Reči koje je komentator televizije Sportklub Nebojša Višković izgovorio pošto je Robert Levandovski upisao svoj 13. pogodak za Poljsku u kvalifikacija za EURO 2016. godine, gol vredan pobede nad Republikom Irskom i direktnog plasmana u Francusku možda i najbolje opisuje ono što centarfor Bajerna radi prethodnih nedelja. A radi mnogo toga!

U poslednjih šest vezanih utakmica LevanGOLski je postigao čak 15 golova u svim takmičenjima, što je podatak vredan apsolutnog divljenja, ali mnogo više od toga značajan je podatak da je gol mašina iz Poljske ispisala stranice fudbalske istorije. Svojim 13. golom u kvalifikacijama Levandovski je postao tek drugi igrač u istoriji fudbala koji je upisao pomenuti broj pogodaka tokom jedne predigre za kontinentalni šampionat. Nikada nijedan as nije ubeležio više od 13 recki! A Levandovskom je tako malo falilo da bude jedan i jedini, možda i neponovljivi, s obzirom da je imao nekoliko izuzetno dobrih prilika do kraja utakmice...

Jedini fudbaler koji je tako nešto učinio je nekadašnji reprezentativac Severne Irske Dejvid Hili, koji je u kvalifikacijama za EURO 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj izrešetao protivničke mreže čak 13 puta. Bilo je to u sezoni 2006/07. 

Gol manje upisao je holandski golgeter Klas Jan Huntelar, tokom kvalifikacija za prošlo Evropsko prvenstvo, dok je 12 golova proknjižio i hrvatski strelac Davor Šuker tokom potere za kontinentalnim prvenstvom 1996. godine u Engleskoj.

Ali, vratimo se Levandovskom - na 15 utakmica u svim takmičenjima do sada je postigao 22 pogotka! Apsolutno neverovatno!

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Robert Levandovskireprezentativni fudbalReprezentacija PoljskePoljskaNemackaLiga šampionaKvalifikacije za EURO 2016Klas Jan HuntelarEvropaDejvid HiliDavor ŠukerBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara