""
""

Misteriozni Srbin dobio zeleno svetlo od Abramoviča da završi trampu Mandžukić - David Luiz

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.05.14. | 21:38

Ostrvski mediji pišu da se Abramovičev „pitbul“ bacio na posao dovođenja hrvatskog napadača na Stamford Bridž u zamenu za Gvardiolinu neostvarenu želju

Napadač za kojim je Žoze Murinjo toliko kukao tokom ove sezone, konačno stiže na Stamford Bridž. Čelsi je krenuo u završnu ofanzivu na dovođenje Marija Mandžukića čime bi bila uslišena Murinjova želja da ekipa dobije „devetku“ vrhunske klase. Ovo ne isključuje dolazak Dijega Koste za kojeg se takođe najavljuje da je postigao dogovor sa Plavcima, pošto narednog leta Eto, Ba i Tores napuštaju klub iz Londona...  

Izabrane vesti

Već mesecima se spekulisalo da Čelsi hože Mandžukića, ali sve je to bilo u domenu glasina i spekulacija. Ipak, poslednji dogđaji u Bajernu govore da se hrvatski napadač nalazi na izlaznim vratima Alijanc Arene. Pep Gvardiola je uoči finala Kupa Nemačke precrtao Mandžukića nezadovoljan zbog planova hrvatskog reprezentativca.
„Srećno u novom klubu!“, bilo je sve što je Pep rekao Mandžukiću kada je saznao da Hrvat ima ozbiljne namere da napusti Bajern i da pokušava da izbori transfer u Čelsi, delom i zbog najavljenog dolaska Roberta Levandovskog.

Ostrvski mediji prenose da je misteriozni srpski menadžer Vlado Lemić dobio striktan zadatak od Romana Abramoviča da kompletira transfer Mandžukića na Stamford Bridž. Tačnije, trampu u kojoj bi u suprotnom pravcu otišao David Luiz.

Vlado Lemić je jedan od najmoćnijih menadžera u svetu fudbala, ali se o njemu malo zna jer se ne pojavljuje često u javnosti. O „Kajzer Sozeu“ evropskog fudbala, MOZZART Sport je pravio istraživanje pre par meseci, pa ako hoćete da saznate nešto više o njemu, možete da pročitate OVDE.

Britanski mediji opisuju Lemića kao Abramovičevog „pitbula“ koji obično završava ono što Roman od njega zatraži i koji nikada ne odustaje od postavljenog zadataka. Dovoljno je pomenuti da je u prošlosti završavao velike transfere Luke Modrića iz Totenhema u Real Madrid, Arjena Robena i Mateje Kežmana iz PSV Ajndhovena u Čelsi, Klasa-Jana Huntelara iz Ajaksa u Real Madrid, Samuela Etoa iz Intera u Anži, pa potom u Čelsi, Baneta Ivanovića iz Lokomotive u Čelsi...

Interesantno je da je Lemić bio u društvu Žozea Murinja i Peđe Mijatovića prošlog septembra na beogradskoj Marakani na meču Srbija - Hrvatska kada je Mandžukić bio strelac jedinog gola za goste.

Lemić je od Abramoviča dobio odrešene ruke da uradi sve što je potrebno i dovede Mandžukića u London. U tu svrhu će se Čelsi odreći i Davida Luiza kojeg Gvardiola želi u Bajernu i kojeg je želeo i u vreme dok je bio trener Barselone. Brazilski defanzivac nije u planovima Murinja i čini se da je za Čelsi idealna opcija da uključivanjem Brazilca u transfer spusti cenu Hrvatu. Uz Davida Luiza bi put Minehna trebalo da krene i oko 20 miliona evra, što bi odobrovoljilo Bavarce da daju zeleno svetlo Mandžukiću.

Gvardiola će ostvariti davnašnju želju, ali mu se izgleda neće ispuniti plan da u narednu sezonu krene sa dva golgetera vrhunske klase, pa će morati da traži još jednog klasičnog napadača uz Roberta Levandovskog.
(Action images, MN Press)


tagovi

Žoze MurinjoVlado LemićRoman AbramovičPremijer ligaNemackaEvropaMario MandžukićEngleskaDavid LuizČelsiBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara