""
""

MLS VS Superliga: Let Orlova u nepoznato i povratak Brusa Arene

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.17. | 09:15

Reprezentacija sastavljena od superligaških igrača posle poraza u Kataru (0:3) izlazi na megdan SAD-u u San Dijegu (22.20)

Pokušavalo se i ranije sa sličnim akcijama u okviru fudbalskog saveza, ali novi selektor Slavoljub Muslin ubeđen je da bi od čestih okupljanja igrača iz Superlige mogao da izvuče benefit. Tačnije, da iz B selekcije Srbije izvuče pojedince kadre da se uhvate u koštac sa kvalfikacionim mečevima. Premijera takvog tipa u Kataru nije bila uspešna (0:3), ali će superligaši imati priliku za popravni u dalekom San Dijegu protiv selekcije SAD-a. Da „preko bare“ putujemo s najjačim timom možda bi postojale neke neodumice, ali ovako svi relevantni podaci idu u korist Jenkija (22.20, RTS 1)

Izabrane vesti

Možda i najvažniji leži u činjenici da su igrači iz domaćih klubova, koji su se našli na spisku Slavoljuba Muslina, nalaze usred priprema. Dakle, nisu u optimalnoj formi, a svima je jasno da Orlovi u San Dijegu neće biti uigrani.
"Momci su skoncentrisani, imaju želju da ispune sve ono što se tiče mojih zahteva. Problem će biti, naravno, njihovo neiskustvo, ali zbog toga i igramo ovakve utakmice. Kako bi ga uostalom stekli ako ne tražimo mečeve na visokom nivou, a susret sa SAD svakako spada u tu kategoriju. Ponavljam, igrači samo kroz ovakve utakmice mogu da stiču neophodno iskustvo i navikavaju se na rad u reprezentaciji", kaže selektor Orlova.

KLADITE SE NA OVAJ MEČ

Sa druge strane, ovo će biti povratnički meč Brusa Arene na selektorsku poziciju SAD. Ekipa je sastavljena od igrača iz MLS lige, ima tu nekoliko pojedinaca koji će prvi put obući dres nacionalnog tima, ali i igrača koji su odigrali i preko sto mečeva za Jenkije. Poput Bredlija i Bizlija, ali tu su i Klještan, Bedoja, Džons i Žozi Altidor, koji će večeras postati najmlađi igrač u istoriji tamošnjeg fudbala koji je dostigao 100 mečeva u dresu reprezentacije. Sve to samo nagoveštava kako težak posao čeka superligaše.
"Ovo će bititi dobar test za nas, tražićemo neke odgovore sa ovog spiska. Moramo da sagledamo ove mečeve i razmotrmo sve igrače kao mogućnost za naš spisak u martu", rekao je Brus Arena.

Muslin odlučio - Paločević kapiten Orlova

Amerikanci će biti motivisani, jer će im ovaj meč, kao i naredni protiv Jamajke biti prava priprema za izuzetno važne kvalifikacione okršaje u kvalifikacija za Mundijal protiv Hondurasa i Paname. Sada će pokušati da prekinu niz vrlo slabih rezultata. U poslednje dve kvalifikacione utakmice za odlazak na Mundijal, koje su Klinsmana koštale posla, imaju isto toliko poraza uz očajnu gol-razliku – 1:6. Kostarika ih je odučila od fudbala, pa će sada tražiti iskupljenje za poslednja posrnuća. Prethodni put reprezentacija Amerike je pobedila 7. oktobra 2016. godine kada su bili bolji od Kube.

Za Srbiju će od starta meča nastupiti sledeći sastav: Manojlović, Ćirković, Miletić, Ćalasan, Maraš, Panić, Đokić, Paločević, Plavšić, S. Jovanović, Gobeljić.

(FOTO: Action images, Star Sport)


tagovi

Brus Arenareprezentativni fudbalSlavoljub Muslin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara