"Kapelo i Mođi"
"Kapelo i Mođi"

Mođi: Kalčopoli i dalje traje i neće biti gotov dok me ne vrate u fudbal

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.03.15. | 12:57

"Inter nije osvojio titulu tih godina jer je bio pun nesposobnih idiota", rekao je bivši generalni direktor Juventusa

Kapelo i MođiSamo nekoliko dana pošto su optužnice Lućanu Mođiju ili zastarele ili proglašene nevažećim, bivši generalni direktor Juventusa je izašao u medije sa nekoliko interesantnih činjenica.
"Na kraju krajeva, ja sam izbačen iz fudbala jer sam zaključao sudiju Đanluku Paparestu u toalet u Ređo Kalabriji, a tužilac na Kasacionom sudu je rekao da ga nisam zaključao. Za to me je kaznio sistem sportske pravde. Možda sam ga loše tretirao, ali Paparesta me nikada nije lično optužio. Istina je da se Paparesta plašio onoga što je učinio, jer nas je njegova greška koštala poraza od Ređine", istakao je Mođi.

Na suđenju je zaključeno da Mođi nije potpuno oslobođen optužbi, već da je prošlo previše vremena pa više nije mogao da bude gonjen.
"Osećam se nevino, kao i tokom celog suđenja. Za devet godina su bili skroz nesposobni da nađu dokaz da sam uticao na sudije kao i na bilo koga drugog. To je smešno. Pravnom sistemu je trebalo previše vremena, nismo mi krivi što je ovoliko trajalo".

Izabrane vesti

Bolja vremena se naziru za italijanski fudbal, Juventus je u četvrtfinalu Lige šampiona, Napoli i Fiorentina u tom istom krugu Lige Evrope, ali Mođi nema toliko svetlo mišljenje o fudbalu u njegovoj zemlji.
"Kalčopoli i dalje traje i neće biti gotov dok me ne vrate u fudbal. Zahtevaću novac za sve što sam izgubio poslednjih godina. Izaći ću na Evropski sud pravde sa ovim zahtevom".

Jasno je da je jedan od klubova koji Mođiju predstavljaju najveći trn u oku upravo Inter, koji je zbog afere Kalčopoli dobio dve titule za zelenim stolom.
"Inter nije osvojio titulu tih godina jer je bio pun nesposobnih idiota. Nisam ja kriv što je dovodio Hakana Šukura, Vampetu i Tariba Vesta".

Bivši generalni direktor Juventusa je istakao velika neslaganja kada su u pitanju različita ročišta na koja je izlazio.
"Rekli su da smo imali ekskluzivan odnos sa sudijama i delegatima, a čak je i Masimo Morati priznao da je to glupost, pošto je i Inter pričao sa njima. Optuživali su me da sam upadao u sudijske prostorije, a onda priznali da mi pravila dozvoljavaju da tamo budem. Naljutio sam se na Paparestu, ali to je druga priča, a on me nikada nije krivio. Još neke optužbe su bile smešne. Pored one za Masima De Santisa, koji je bio kažnjen za meč koji nije igrao Juve, sve ostale su opovrgnute. Tako da, sa kim sam nameštao ligu, recite mi? To je smešno", ljutito priča Mođi.

On je optužio bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Italije Franka Karara da je pravi mafijaški bos u toj priči.
"Kararo je pričao preko telefona sa čovekom koji određuje ko će da sudi koji meč i rekao mu da bi bilo šteta kada bi Lacio ili Fiorentina ispali iz lige. O čemu mi pričamo? Očigledno je da mene kao Juventusovog navijača baš ne interesuje Fiorentina. U novembru 2004. godine, na dan kada su birane sudije za Inter - Juve, Kararo je zvao Paola Bergama (čoveka koji određuje suđenje) kada je saznao da je sudija Rodomonti. Rekao mu je da ne čini Juventusu nikakve usluge, i to je čekao dva sate pre utakmice. 'Ovaj poziv mora da ostane među nama', rekao je sudiji".

Prema Mođijevim rečima, takvih razgovora je bilo mnogo, a mnogi od njih su i presretani.
"Uvek sam mislio da nešto nije u redu u tom savezu. Kada čitam transkripcije tih razgovora, jasno mi je i šta. Da li znate pravu istinu o Kalčopoliju? Đani i Umberto Anjeli su umrli. Da su oni i dalje ovde, ništa od toga se ne bi desilo".

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ALućano MođikalčopoliJuventusItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara