"Lućano Mođi"
"Lućano Mođi"

Mođi oslobođen optužbi za Kalčopoli: Juve traži 443 miliona evra kao odštetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.03.15. | 17:58

Bivšem predsedniku Juvea jedan predmet zastario, za druga dva se više ne tereti, pa neće završiti u zatvoru

Lućano MođiBivši generalni direktor Juventusa, ozloglašeni Lućano Mođi je donekle uspeo da spere ljagu sa svog imena, pošto je pred Kasacionim sudom u Italiji oslobođen optužbi za sportske prevare, dok mu je treća optužnica za zaveru protiv fudbala zastarela.

On je prvobitno bio osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora, ali je najviša instanca italijanskog pravosuđa odlučila da ga pomiluje.

Izabrane vesti

Na leto 2006. godine, kada je Juventus osvojio dve titule zaredom, skandal Kalčopoli je uzdrmao apeninsku javnost, pa je Stara dama izbačena u Seriju B, a uz to je ostala i bez dva Skudeta. Kao glavni učesnik skandala bio je okarakterisan upravo Mođi, a Juventus je optuživan za nelegalne odnose sa sudijama. On je takođe optuživan i za malverzacije na polju transfera, kao i za zastrašivanje arbitara i delegata, koje je navodno zaključavao u klupske prostorije, pa im je davao poklone.

Sve te optužbe sada su prošlost, a ono što bi budućnost mogla da donese, bilo bi sjajno za Juventus. Naime, iz ovog kluba sada traže 443 miliona evra zbog propalih poslova, kada je tim igrao u Seriji B, kao i zbog narušene reputacije.

Mođi je našao snage i da se nasmeje na sve ovo.
Trebalo je devet goduina da se dokaže da tokom te dve sezone nije bilo ničega nelegalnog. Ovo suđenje je proteklo na čudan način, vuklo se devet godina. Bila je to vrlo neprijatna stvar, a završena je kao da se nije ni dogodila“, istakao je ozloglašeni Lućano Mođi.

U svakom slučaju, mnoge stvari vezane za ovaj slučaj ostaju nerazjašnjene, a verovatno će tako zauvek i biti. Nažalost po nekada slavni italijanski fudbal.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AoslobođenjeoptužbeLućano Mođikasacioni sudkalčopoliJuventusItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara