""
""

Mogu da prime, ali i da daju! Liverpul se žestoko zaleteo, do decembra je čist put (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.16. | 20:30

Samo da Jirgen Klop pronađe način da utegne odbranu

Šest pobeda na sedam poslednjih mečeva, 20 od mogućeg 21 boda i deoba prvog mesta na tabeli sa Arsenalom i Mančester Sitijem. Liverpul je u velikoj formi, a danas je mnogo lakše nego što se očekivalo pregrmeo teško gostovanje Kristal Palasu uz dopadljivu igru i ubedljivu pobedu od 4:2. Marko Grujić nije bio u sastavu Redsa na gostovanju u Londonu. 

Izabrane vesti

Uz Mančester Siti, Redsi imaju najefikasniji napad u Premijer ligi, ali odbrana za sada nije na nivou ekipe koja bi da bude šampionska. Liverpulovi defanzivci su danas olako dopustili Džejmsu Mekarturu da postigne dva gola za Palas i dva puta izjednači rezultat, ali su se iskupili u kaznenom prostoru gostiju gde su postigli po jedan gol posle idelanih kornera Filipea Koutinja.

Mogu svakoga da pobede, ali i svako može da im da zatrese mrežu. Uostalom, samo jednom u sezoni nisu primili gol. U onom derbiju protiv Mančester Junajteda kada gosti nisu ni igrali fudbal.

Moglo se očekivati da Kristal Palas bude nagazna mina za Redse i da Kristijan Benteke režira neku vrstu osvete Jirgenu Klopu, ali uz strelce iz poslednje linije i razigrane Brazilce Koutinja i Firmina, Redsi su prilično lako pregazili Selhurt Park.

Poveli su srećnim golom Emrea Džana i uživali tek dva minuta s obzirom da su Matip, a posebno Lovren očajno intervenisali i poklonili gol Mekarturu u 18. minutu. Ipak, Lovren se ubrzo iskupio pošto je posle kornera Koutinja u 21. minutu vratio Redse u vođstvo. Novo slavlje gostiju je potrajalo tek desetak minuta. Matip i Lovren su opet bili loše postavljeni u 44. minutu i opet se Mekartur uvukao između njih dvojice i glavom zatresao mrežu. Za kraj ludog prvog poluvremena se pobrinuo Matip koji je posle novog kornera Koutinja doneo Liverpulu i treći put vođstvo na utakmici.

Mogao je Liverpul na početku drugog poluvremena da reši pitanje pobednika, ali je Mane propustio dve sjajne prilike, a golman Mandanda je čudesnom intervencijom uz pomoć stative sprečio Koutinja da pored dve asistencije upiše i gol. Stvari su došli na svoje mesto kada je Henderson poslao loptu "sa očima" kroz srce Palasove odbrane, a Firmino elegantno bocnuo preko Mandande za trijumf Redsa.

Greške odrbane brinu, ali zato je Liverpul sve efikasniji i raznovrsniji pred protivničkim golom. Uspeo je u glavnoj nameri da odnese tri boda sa Selhurt Parka i da nastavi trku sa direktnim rivalima. Klopov tim je uhvatio zalet i sve do sredine decembra ima mogućnost da ga produži s obzirom na sjajan raspored i činjenicu da igra protiv Votforda, Sautemptona, Sanderlenda, Bornmuta, Vest Hema i Midlzbroa, a paklen novogodišnji ritam kreće derbijem sa Evertonom, tako da Redsi do tada mogu da naprave značajan kapital.

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Subota:

Sanderlend - Arsenal 1:4 (0:1)
/Defo 65 pen - Sančez 19, 78, Žiru 71, 76/

Mančester junajted - Barnli 0:0

Midlzbro - Bornmut 2:0 (1:0)
/Ramirez 39, Dauning 56/

Totenhem - Lester 1:1 (1:0)
/Jansen 44pen - Musa 48/

Votford - Hal 1:0 (0:0)
/Dauson 82ag/

VBA - Mančester Siti 0:4 (0:2)
/Aguero 19, 28, Gundogan 79, 90/

Kristal Palas - Liverpul 2:4 (2:3)
/Mekartur 18, 33 - Džan 16, Lovren 21, Matip 44, Firmino 71/

Nedelja:
14.30 Everton - Vest Hem
17.00 Sautempton - Čelsi

Ponedeljak:

21.00 Stouk - Svonsi

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoel MatipRoberto FirminoPremijer ligaLiverpulKristal PalasEvropaEngleskaEmre DžanDžejms MekarturDejan Lovren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara