"Momci iz Brazila" nepoželjni u Džej ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.10.18. | 09:09

Sponzori ne žele Mačidu u najjačem društvu, ali ona za to ne haje

Svidelo se to nekome ili ne, Mačida sudbinu drži u svojim rukama. Za liderom Jamagom zaostaje četiri koraka, a pride ima dva meča manje, što je stavlja u odličnu poziciju pred finiš prvenstvene trke i borbe za promociju u najjače društvo Japana. Danas u podne sastav iz predgrađa Tokija "troši" prvu utakmicu viška, i to na terenu Jamagučija.

Doskorašnji fudbaler japanskog Šonana Alen Stevanović objasnio je nedavno da Džej ligi, odnosno marketinškim moćnicima koji strogo vode računa o svim detaljima, ne treba klub poput Mačide. Stadion sa svega 10.000 sedećih mesta je prema njihovom mišljenju premali, pa je bivši srpski reprezentativac izrazio sumnju da će popularnu Zelviju pokušati da osujete.

Izabrane vesti

Ne zanima njih to što je okrug Mačide iznedrio mnogo prvoligaških fudbalera iz svojih fudbalskih škola. U tom segmentu je - prema dostupnim podacima - drugi u zemlji, a nije ih očigledno briga ni što Mačida u fudbalskim krugovima nosi nadimak Brazilci zbog strasti prema igri. Sponzore zanima samo novac, tradiciji tu nije mesto. Upravo protiv toga boriće se puleni Naokija Some, koji od 2014. godine sedi na klupi sastava iz predgrađa, još iz trećeligaških dana.

Što se forme tiče, Mačida je bez poraza na strani na čak 25 od proteklih 30 mečeva, a shodno tome pobedila je na četiri od poslednjih pet gostovanja. Sa druge strane, Jamaguči je dugo zauzimao mesto koje garantuje najmanje plej-of za promociju, ali je potpuno podbacio tokom leta i posmatrajući proteklih 17 duela ova ekipa je zabeležila samo dva slavlja.

Pred Mačidom je veliko iskušenje, jer će počevši od danas igrati četiri vezana meča van svog stadiona. Međutim, borba za dva mesta koja direktno vode u najkvalitetnije takmičenje Japana, u kome "momci iz Brazila" nikada nisu učestvovali, trebalo bi da bude dovoljan razlog za uspeh izvan svog "nepoželjnog" doma. Ako ništa drugo, barem je sve na Mačidi...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 12:00 4842 JAP 2 Yamaguchi - M.Zelvia kmb X2&0-3 1,95
Ukupna kvota1,95

JAPAN 2 - ZAOSTALI MEČ 26. KOLA

Sreda
12.00: (2,90) Jamaguči (3,30) Mačida (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

sportsko klađenjeJapan 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara