""
""

Morača je preduboka za Partizan, Džikićev prvi poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.16. | 20:41

Ovim trijumfom ekipa Luke Pavićevića praktično je osigurala prvo mesto na tabeli uoči plasmana u plej-of. Crno-beli su doživeli 13. poraz i nastavljaju borbu za opstanak u regionalnom takmičenju

Aleksandar Džikić ipak nema čarobni štapić. A bilo bi pravo čudo da su košarkaši Partizana, posle pobede u gradskom derbiju, u tefter upisali i trijumfa protiv Budućnosti u Podgorici. Lider Jadranske lige slavio je u derbiju 22. kola sa 78:65 i vezao 13. pobedu zaredom u pomenutom takmičenju.

Izabrane vesti

Ovim trijumfom ekipa Luke Pavićevića praktično je osigurala prvo mesto na tabeli uoči plasmana u plej-of. Crno-beli su doživeli 13. poraz i nastavljaju borbu za opstanak u regionalnom takmičenju.

Ujedno, treneru Partizana Aleksandru Džikiću ovo je bio prvi poraz otkad je početkom meseca preuzeo funkciju od Petra Božića.

Košarkaši Budućnosti su, osim u prvoj četvrtini, prilično sigurno kontrolisali utakmicu, imali od pet do 14 poena prednosti i jasno išli ka trijumfu.

U većini košarkaških elemenata Podgoričani su bili znatno bolji, pre svega u ofanzivnom skoku, gde je bilo jasno da crno-belima mnogo nedostaje novajlija Darel Vilijams.

Pored toga Partizanovi plejmejkeri Aleksandar Cvetković i Džamar Vilson nisu ponovili ni delić igre koju su pružili prošlog ponedeljka protiv Crvene zvezde.

Cvetković je ubacio samo dva, a Vilson šest poena. Gore od toga bila je smušenost u organizaciji napada i izgubljene lopte koje su Budućnosti otvarala šansu za kontranapade.

Tadija Dragićević i Aleks Marić još jednom su pokazali da su jedan od najboljih tandema na Jadranu u ovom trenutku. Dragićević je ubacio 13, a Marić 14 poena. U Partizanu najbolji strelac bio je Edo Murić sa 17 poena, a četiri manje postigao je Kevin Džouns.

Ako je i bilo neke dileme oko konačnog ishoda utakmice, otklonio ju je Omar Kuk trojkom sa osam metara dva minuta pre kraja, kada je Budućnost povela sa 76:60. Partizan se relativno korektno držao do tada, u jednom trenutku u trećoj četvrtini je zahvaljujući Muriću i Džounsu prišao na minus pet, ali nije imao snage za više od toga.

Šampion Crne Gore tako se u punoj meri revanširao Partizanu za poraz u prvom delu Jadranske lige, jedan od ukupno dva koliko su Đetići doživeli ove sezone u tom takmičenju.

Jadranska liga – 22. kolo:

Petak:
Zadar - Metalac 88:72 (23:11, 26:20, 20:18, 19:23

Subota:
Krka - Igokea 74:64 (13:24, 14:17, 22:10, 25:13)
Budućnost – Partizan 78:65 (16:13, 22:19, 22:20, 18:13)
21:00 Olimpija - Tajfun

Nedelja:
17.00 Cibona - Sutjeska
19:00 Mega - Cedevita

Ponedeljak:
18.00 Crvena zvezda – MZT

(FOTO: ABA/Budućnost Voli)


tagovi

SrbijaFK PartizanOmar KukKevin DžounsJadranska ligaCrna GoraBudućnost PodgoricaAleksandar DžikićAleks Marić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara