""
""

Može li gore? Vlast ih pustila niz vodu, dugovi do guše, loša forma...

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.17. | 11:45

Dvojka ko vrata u Turskoj 2

Lige petice svakako su najjače i najzanimljivije za klađenje, ali da li su i živopisnije?

Izabrane vesti

Dok je u najvećim klubovima pitanje da li će plata leći na vreme ravno apsurdu, oni timovi iz manjih liga kubure sa finansijama, što i te kako ima uticaja na igru. Fudbaleri su, logično, manje motivisani kada je nula zakucana na računu, ali imali smo i suprotne primere poput fudbalera Istre ili francuske hokejaške ekipe Amijen koji su beležili odlične rezultate uprkos ovim nedaćama. Ipak, češće je suprotno - da su igrači usled neredovnih primanja apsolutno demotivisani i služe kao džak za udaranje ostalim timovima.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 16:00 5329 TUR 2 Gaziantep - Boluspor ki 2 1,45

Takvu sudbinu doživeo je Gacijantep koji na zatvaranju druge turske lige dočekuje Bolu (16.00). Domaćin je dosad osvojio samo dva boda, ima najgoru odbranu u ligi sa dva primljena gola u proseku, najgori napad (prosečno postiže 0,36 pogodaka), u seriji je od devet mečeva bez pobede, tako da se i bez dodatnih informacija može zaključiti da je Bolu apsolutni favorit, iako ni on ne blista...

Eventualne dileme oko dvojke mogle bi da budu otklonjene sledećim podacima koji suštinski stoje iza loše forme domaćina.

O čemu se radi?

Gradske strukture koje su ujedno osnivači i finansijeri Gacijantepa navodno su digle ruke od sporta u tom gradu, pa su i istom sosu i ostale sekcije, među njima i fudbal i košarka... Gacijantep je nekada bio stabilni prvoligaš, ali finansijski problemi su zbog raznoraznih dugova u ovom trenutku nikad veći. Košarkaški klub se pak takmiči u Ligi šampiona i solidno mu ide, a lokalni mediji se pitaju zašto se i košarka pušta niz vodu kada je jedina svetla tačka grada. Pitanje je, čini se, apsolutno na mestu.

Predsednik fudbalskog kluba Huzejfe Durmaz pozvao je navijače da dođu na stadion u što većem broju. Sada je podrška neophodna.
"Ne zaboravimo da je Gacijantep gradski brend. Navijači su nam potrebniji više nego ikad", rekao je Durmaz.

Kako bilo, valjda ste sada uvereni da Bolu ima zicer na strani protiv Gacijantepa. Ne znamo šta treba da se dogodi pa da ga ne iskoristi...

TURSKA 2 - 12. KOLO:

Petak

Ankaraguču - Denizli 2:1 (1:1)

Subota

Manisa - Elazig 2:1 (2:0)
Erzurum - Umranije 0:0
Adana Demrspor - Gazišehir Gacijantep 2:2 (1:1)

Nedelja

Samsun - Adana 0:0
Balikesir - Eskišehir 2:3 (1:2)
Altinordu - Giresun 3:3 (2:0)
Rize - Istanbul 3:0 (0:0)

Ponedeljak

16.00: (6,50) Gacijantep (4,20) Bolu (1,45)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

bet analizagacijantepkladionicesportsko klađenjeTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara