"Dragan Mrđa"
"Dragan Mrđa"

Mrđa ne zna da da gol, on daje samo po dva-tri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.11.13. | 18:44

Crvena zvezda deklasirala Slobodu sa 4:1 i posle 412 dana pauze izbila na prvo mesto Superlige

Dragan MrđaBravura Tijagaa Galva i potom simultanka jednog tima. Sloboda je prva stigla do gola, ali je Crvena zvezda postigla njih četiri i ubedljivom pobedom 4:1 posle 412 dana barem privremeno zasela na lidersku poziciju šampionata Srbije.

Pre svega zaslugom Dragana Mrđe, koji je još jednom, treći put u sezoni, rafalom tukao po rivalu, pa je sada sa osam golova najbolji strelac Superlige. Iako je mreže tresao samo na tri utakmice – tri puta protiv Spartaka, pa još dva u metu u duelu sa Novim Pazarom i potom novi het-trik večeras protiv Slobode.

Izabrane vesti

Džaba Užičanima trenutak inspiracije Tijaga Galvaa, koji je u 10. minutu centaršut Jovice Vasilića savršeno primio na grudi i udarcem preko glave postigao možda i najlepši pogodak u dosadašnjem toku sezone.

Jedna lasta ne čini proleće.

Sav trud Brazilca urušen je samo minut kasnije kada je ubacivanje Nenada Milijaša iz kornera Goran Gogić pretvorio u prvenac u dresu Crvene zvezde, a kapitenovo dodavanje u petu asistenciju.

Narednih 20 i kusur minuta utakmice igrane u sablasnoj atmosferi pred praznim tribinama u Ljutice Bogdana bio je možda i ključni period igre, jer je Crvenoj zvezdi trebalo vremena da pohvata sve konce igre, pa gu gosti iz Užica dobili prostor da nešto učine.

Nisu uspeli, a kazna je bila surova.

Signal za potonuće broda Ljubiše Stamenkovića bila je greška Aleksandra Pejovića, koji je loptu na 20-ak metara od svog gola neoprezno predao Marku Petkoviću, ovaj je prosledio do Mrđe i probudio golgeterski njuh  29-godišnjeg napadača iz Vršca.

Do kraja poluvremena Mrđa je još jednom primorao Dejana Rankovića na kapitulaciju, pa je nastavak bio samo formalnost.

Formalnost u kojoj su crveno-beli mogli i do ubedljivije pobede, ali je samo Mrđa uspeo da još jednom loptu smesti gde joj je i mesto.

Ostalima je nedostajalo smirenosti u samoj završnici. Pre svih Abioli Daudi, koji je imao dve šanse iz kategorije 100 odsto da postigne i svoj sedmi gol u sezoni, ali nije bio precizan. U drugom pokušaju se čak i obrukao promašivši ceo fudbal, ali njegova greška će brzo pasti u zaborav s obzirom da je Zvezda izvojevala željeni rezultat.

Crvena zvezda će prenoćiti na tronu, a Partizan mora da pobedi na gostovanju kod Voždovca ne bi li se vratio na mesto koje je tako dugo suvereno držao u svojim rukama. Komšije sa crveno-bele strane Topčiderskog brda uzdaju se u Zmajeve i svog nekadašnjeg kapitena Nenada Lalatovića, sadašnjeg trenera Voždovca, koji bi se pobedom nad crno-belima "iskupio" za bol koju je crveno-belima naneo porazivši ih 22. septembra.

Dva meseca kasnije Zvezda igra mnogo bolje, pa je protiv Slobode tek drugi put u sezoni nanizala i treću uzastopnu pobedu.

CRVENA ZVEZDA – SLOBODA 4:1 (3:1)
/Gogić 11, Mrđa 40, 43, 61 - Galvao 10/

Stadion: Crvene zvezde; Bez publike;
Sudija: Danilo Grujić;

Crvena zvezda: Bajković – Petković, Krneta, Arauho, Mijailović – Gogić – Pečnik, Milijaš, Ninković (od 80’ Milunović) – Mrđa (od 88’ Mirić), Dauda (od 70’ Dauda);

Sloboda: Ranković – Vasilić, Pejović,  Lovrić, Gojković – Pilipović, Knežević – Jovanović (od 46’ Krstić), Žeravica (od 46’ Purić), Okuno (od 70’ Dolmagić) – Galvao.

SUPERLIGA – 13. kolo:

Javor – Radnički 1923 1:1 (1:0)
/Docić 13 – Bubanja 55/

Napredak – OFK Beograd 3:0 (1:0)
/Dimitrov 15, Gavrić 84, Koković 94/

Donji Srem –Rad 2:0 (0:0)
/Lakić-Pešić 53, Maraš 66ag/

Spartak – Radnički Niš 1:0 (0:0)
/Torbica 74pen/

Jagodina – Vojvodina 3:0 (1:0)
/Pešić 45, 70, Lepović 49/

Crvena zvezda – Sloboda 4:1 (3:1)
/Gogić 11, Mrđa 40, 43, 61 - Galvao 10/

Čukarički – Novi Pazar 1:1 (0:1)
/Lukas Pijasentin 86 - Obradović 39/

Nedelja:
13.00: Voždovac - Partizan

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MrđaGoran Gogićsloboda užiceSrbijaSuperligaTijago Galvao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara