"Žoze Murinjo, Predrag Mijatović i Vlado Lemić"
"Žoze Murinjo, Predrag Mijatović i Vlado Lemić"

Murinjo i Lemić za vikend pregovaraju o Nemanji Matiću

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.12.13. | 12:45

Uskoro bi trebalo da bude poznata nova destinacija reprezentativca Srbije

Žoze Murinjo, Predrag Mijatović i Vlado Lemić

Šanse da Nemanja Matić i na proleće nosi dres Benfike su gotovo nikakve, pošto su skoro svi vodeći klubovi u Evropi izrazili želju da ga angažuju.

Izabrane vesti

Čelnici lisabonskih Orlova zadovoljno trljaju ruke jer je u poslednje dve nedelje reprezentativac Srbije prvo izabran među kandidate za UEFA idealan tim godine, a potom je FIFA njegov pogodak protiv Porta uvrstila među tri najlepša na planeti u 2013, zajedno sa Ibrahimovićevim i Nejmarovim. Ta priznanja, koja su se "nalepila" na nagradu za najboljeg fudbalera portugalskog šampionata prošle sezone, samo su podigla ionako visoku Matićevu cenu, pa je sada ostalo još samo da se vidi ko će najdublje zavući ruku u džep.

Mnogi engleski i portugalski mediji u današnjim izdanjima tvrde da, u konkurenciji s Mančester Junajtedom, Liverpulom, Monakom, Pari Sen Žermenom, Real Madridom... "pol-poziciju" ipak drži Čelsi, pre svega zbog odličnih odnosa Matićevog agenta Vlade Lemića sa Romanom Abramovičem i Žozeom Murinjom. Isti izvori navode i da će cela priča biti konkretizovana za vikend, kada će se Lemić sastati s Murinjom u Londonu kako bi precizirali detalje transfera jednog od trenutno najboljih vezista na Starom kontinentu.

Ako bi se samo portugalski stručnjak pitao, Matić bi već bio igrač Čelsija jer ga on vidi kao lidera nove generacije Plavaca, međutim, problem je gazda Roman Abramovič, koji je besan na ljude u Čelsiju jer su 2011. godine, pri kupovini Davida Luiza iz Benfike, poslali Matića u suprotnom pravcu i procenili ga na pet miliona evra. Dakle, Rus bi za fudbalera koji je već bio na Stamford Bridžu posle samo dve godine morao da izdvoji višestruko veći iznos.

Benfika je Matićevu otkupnu klauzulu procenila na 50 miliona evra, ali bi, prema nekim nagoveštajima, bila zadovoljna sa 30 miliona.

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

BenfikaČelsiEngleskaEvropaNemanja MatićPortugalPremijer ligaSrbijaVlado LemićŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara