Murinju se svideo Kepin stav, Širer razočaran Sarijevim „političkim“ objašnjenjem, Gulit poziva Aspilikuetu na odgovornost (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.02.19. | 09:51

Nego, da li ste videli kako je Kepa namignuo pošto je odbio da izađe sa terena?

Skandalozno ponašanje Kepe Arizabalage u finalu Liga kupa apsolutno je bacilo senku na kompletnu utakmicu i sve ono što se dešavalo pre i posle dosad neviđenih cena na travnatoj površini Vemblija.

Osude zbog načina na koji je najskuplje plaćeni golman svih vremena razbio autoritet Maurisija Sarija stigle su praktično sa svih strana, a fudbalska javnost na Ostrvu očekuje da Čelsi drakonski kazni Španca i izbaci ga iz tima makar do kraja sezone. 

Izabrane vesti

Kompletan skandal dodatno su uobličile neuverljive izjave italijanskog trenera, očigledno rešenog da po svaku cenu izbegne dalje razvlačenje ove priče jer je praktično stao u zaštitu svog golmana. Nije se ni Kepa proslavio sa izjavama posle utakmice, ponajviše jer je insistirao na tome da nije želeo da ide uzvodno od onoga što je trener želeo, iako je to tvrdoglavo i donekle bezobrazno radio. Niko nije poverovao u njihove „politički korektne“ izjave, a ponajmanje Alen Širer. Legendarni napadač i kapiten Njukasla bio je razočaran Sarijevim stavom, odnosno činjenicom da je Italijan pokušavao da sakrije frustracije iako je bilo jasno koliko je ljut zbog onoga što mu je Kepa napravio.
„Iskreno najviše verujem u priču koju je otkrila Sarijeva reakcija na Kepinu neposlušnost. Videlo se da je potpuno izgubio razum. Nije ovo nesporazum, kako Sari i Kepa tvrde. Sari je hteo da Kepa izađe zbog specifičnih razloga i Maurisijeva namera je bila odlična. Imao bi na golu Kabaljera koji odlično poznaje gotovo sve igrače Sitija i možda bi Čelsi čak imao prednost u penal seriji. Kepa je izdao Sarija i podrio njegov autoritet“, iskreno je odbrusio Širer.

Nekadašnji as Čelsija Rud Gulit bio je šokiran onim što je video na Vembliju, ali je za razliku od mnogih najveću krivicu svalio na kapitena Cezara Aspilikuetu. Gulitu nije bilo jasno zašto Čelsijev kapiten nije reagovao na Kepin bezobrazluk i izveo ga sa terena, a pogotovo što je Aspilikueta užasnim odgovorom „Nisam video šta se desilo“ pokušao da izbegne odgovornost. Na istu ga je pozvao Gulit.
„Neverovatno! Kapiten je trebalo prvi da dotrči do Kepe, da ga uhvati za ruku i odvede ga sa terena. Ili bar da mu kaže: 'Dečko, napolje'. Ovi politički odgovori su samo paravan priče za novine i nemojte da vas oni zbune. Svi su videli šta se desilo. Sarijeva reakcija sve govori“, poručio je Gulit.

Dok su ostrvski mediji besni na Kepino „namigivanje“ kameri pošto je odbio poslušnost, Širer je ukazao na još jedan bitan detalj iz pauze uoči penal serije...
“Kepa je prišao timu samo na deset sekundi pre nego što su penali počeli. Praktično se samo šetkao“.

Trenutak kada je Kepa namignuo kameri po završetku produžetaka

Svoje viđenje cele situacije dao je i Žoze Murinjo. Njemu se svideo Kepin stav, ali ne način na koji je pokušao da ispadne heroj...
“Golman je hteo da pokaže karakter, samopouzdanje, da je prisutan u igri i da želi da bude heroj penal serije i odbrani šuteve. Svideo mi se njegov stav“, rekao je Murinjo.

Portugalac možda i najbolje zna kako je to kada mu svlačionica okrene leđa. To mu se, između ostalog, dogodilo upravo u njegovom Čelsiju, kada su igrači u tihom bojkotu izgurali svoje i oterali Murinja sa klupe, nezadovoljni njegovim ponašanjem prema pojedincima i timu uopšte. Uprkos svim pričama, Murinjo tvrdi da on to nikada nije doživeo?!
“Srećom, ja tih problema nikad nisam imao. Ne sviđa mi se to što je golman ostavio trenera i njegovog pomoćnika u stanju teške ranjivosti. Nije fer ni prema saigraču koji je bio spreman da uđe na teren i nevoljno se našao usred nesrećne situacije. Ovo nema veze s njim“, jasan je Posebni.

Kepa je pljunuo na klub, dres i navijače. Zaslužio je da bude izbačen iz tima...

Kepa Arrizabalaga | Arguments | Disagreements | Winks | 4K | Despacito | Thanks for the memories pic.twitter.com/CLFO2LB55s

— ManUtdMindset (@ManUtdMindset) February 24, 2019

 


tagovi

Alen ŠirerMaurisio SariKepa ArizabalagaRud GulitCezar AspilikuetaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara