"Sesenjon i Filip"
"Sesenjon i Filip"

Na Enfildu sanjaju Branta i Lakazeta, a Klop dovodi Sesenjona i Filipa

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.04.17. | 18:10

Nemac odredio prioritete za letnji prelazni rok

Sesenjon i Filip

Pobrkano je dosta toga u Liverpulu. Koliko god da se napaćenim navijačima tima sa Enfilda učini da ima nade, barem sledeće sezone, kada se čuju planovi Nemca za pojačavanje tima ne može im biti svejedno.

Izabrane vesti

Nije tajna da ljubitelji Crvenih maštaju o dolasku top pojačanja ovoga leta, recimo igrača poput Julijana Branta (Leverkuzen), Nabija Keitu (Lajpcig) ili Aleksandra Lakazeta (Lion), koji se povezuju sa ekipom iz Mersisajda. Za Mahmuda Dauda su Crveni izvisili, izabrao je Dortmund, ali su sada procurela imena dvojice igrača koji su u fokusu stručnog štaba.

Prvi je Nemac, ali je po reputaciji daleko iza Branta. Radi se o Maksimilijanu Filipu, 23-godišnjem napadaču Frajburga, koji je ove sezone sjajnom formom pomogao novajliji u Bundesligi da dospe nadomak plasmana u Ligu Evrope. U ekipi Kristijana Štrajha ovaj fudbaler je nezamenljiv, a odličnoj seriji rezultata doprineo je sa osam golova i dve asistencije.

Prema navodila lokalnih medija iz Frajburga, Crveni će za dolazak Maksa Filipa izdvojiti 7.000.000 evra.

Pored njega, Jirgen Klop je bacio oko i na Rajana Sesenjona. Tinejdžerska senzacija Fulama, dečkić od 16 godina koji je eksplodirao kod Slaviše Jokanovića u Čempionšipu ove sezone, privukao je pažnju mnogih bogatih timova, a u klubu zainteresovanih je i Liverpul, javlja dobro obavešteni Skaj Sport.

Radi se o momku koji je od devete godine u klubu sa Krejven Kotidža, koji igra fenomenalno i koji je jedna od glavnih zlatnih koka ovog kluba. Ukoliko Fulam, koji je faktički već u baražu za Premijer ligu, ne uspe da izbori povratak u Premijer ligu, Sesenjon će biti prvi na izlaznim vratima jer bez obzira na mladost njegova forma prevazilazi Čempionšip.

Sigurno je takođe da neće biti jeftin i da će Liverpul morati da se dobro otvori za njegov dolazak. Koliko, videćemo vremenom…

(FOTO: Action Images, Screenshot)


tagovi

Rajan SesenjonPremijer ligaLiverpulEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara